Manşetler

Instagram Hikayeleri Keşfet sekmesinde gösteriliyor

instagram hikayeleri kesfetInstagram, ağustos ayının ilk günlerinde Snapchat esintili hikaye özelliğini kullanıma sunmuştu. Şirket, bu hikayeleri daha fazla kişiye ulaştırmak adına bir adım daha attı ve hikayeleri Keşfet sekmesine taşıdı. Yapılan açıklamada Keşfet sekmesini her gün 100 milyon kişinin ziyaret ettiği ve insanların bu sekme aracılığıyla takip etmedikleri kişilerin paylaşımlarını görebildiği belirtildi. Bundan böyle Instagram Hikayeleri de söz konusu sekmenin üst kısmında gösterilecek. Hikayeler, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi, paylaşılmalarından 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyor.

Instagram, hikaye özelliğini hayata geçirirken iki temel motivasyon doğrultusunda hareket etti. Bunlardan birincisi paylaşım oranlarının düştüğü dönemde kullanıcıları daha fazla fotoğraf ve video paylaşmaya teşvik etmekti. İkincisi ise özellikle genç neslin sosyalleşme konusundaki ilk mecrası olan Snapchat’in momentumunu baltalamaktı. Mevcut rakamlar, Instagram’ın planının iyi işlediğini gösteriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 300 milyon günlük aktif kullanıcının üçte birlik kısmı hikayeler ile etkileşime giriyor.

Instagram Hikayeleri halen gelişimini tamamlamış değil

Instagram Hikayeleri’nde halen çeşitli eksiklikler mevcut. Örneğin, Snapchat’te sunulan yüz değiştiren filtreler ve uzun süreli depolama gibi imkanlar henüz Instagram’da bulunmuyor. Ancak Keşfet sekmesi, Instagram’a genç rakibine karşı kayda değer bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar bu sekme üzerinden takip edebilecekleri yeni ve ilginç hesaplar bulabiliyor. Snapchat’te ise birisini takibe alabilmek için kişiyi telefon numarası, kullanıcı adı veya QR koduyla eklemekten başka bir seçenek bulunmuyor. Snapchat kullanıcılarına opüler hesapları keşfetmek için başka bir yol henüz sunulmuyor.

Snapchat geçmişte kendisini en yakın aile ve arkadaşlarla iletişimde kullanılan bir mecra olarak konumlandırdığı için keşif özelliği sunmadığını belirtmişti. Ancak aradan geçen dönemde platform markalar, ünlüler ve sosyal medya fenomenlerinin boy gösterdiği bir mecraya dönüştü. Bu da Keşfet sekmesinin eksikliğinin daha net görülmesini sağlıyor.

iOS ve Android kullanıcıları Instagram Hikayeleri’ni Keşfet sekmesi üzerinde görebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER