Teknoloji

Instagram CEO’su Instagram Hikayeleri’nin iki yıllık macerasını değerlendirdi

instagram hikayeler

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri, iki yıl önce 2 Ağustos 2016 tarihinde kullanıma sunulmuştu. Instagram’ın Snapchat’ten “esinlenerek” kullanıcılarına ulaştırdığı bu format, iki yılın sonunda platformun en güçlü yönlerinden biri hâline gelmiş durumda. Hikayelerin Instagram’daki iki yıllık geçmişini değerlendiren Instagram CEO’su Kevin Systrom, sundukları deneyimin bir özellikten ziyade bir format olduğunu belirtti.

The Verge sitesine konuşan Systrom, hikayeler ile yaşadıkları süreçle şirketlerin iyi bir şeyi kendilerine uyarlayıp başarılı olamayacakları yönündeki algıyı kırdıklarını belirtti. Kendisinin daima hikayeleri bir özellik yerine bir format olarak gördüğünü söyleyen Instagram CEO’su, bu düşüncesinin değişmediğinin altını çizdi. Önemli noktanın formata kendi vizyonlarını koyabilmek olduğunu dile getiren Instagram CEO’su, iki yıllık süreçte bunu destekleyecek çok sayıda hamle yaptıklarının altını çizdi.

Instagram Hikayeleri hâli hazırda 400 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Formatın sergilediği bu başarı, Instagram’ı IGTV gibi bağımsız platformları oluşturma konusunda da teşvik etmiş gibi görünüyor. Hikayelerden elde edilen gelir hâlâ ana sayfada gösterilen reklamlardan kazanılan gelirden düşük olsa da, Systrom piyasanın yeni formatları önünde sonunda yakalayacağına inanıyor. Yeni formatların ilk başta olgunlaşmış formatlar kadar gelir getirmediğini belirten Instagram CEO’su, bu olgunluğun zaman içinde geliştiğini dile getirdi. Systrom reklam verenlerin zaman içinde formattan nasıl yararlanacaklarını, Instagram’ın ise formatı nasıl optimize edeceğini öğreneceğini sözlerine ekledi.

Instagram Hikayeleri için yeni özelliklerin yolda olduğunu belirten Kevin Systrom, hikayelerin zamanla ana sayfa ile fotoğraf ve video düzenleyip paylaşma özelliklerini arka plana atacağı yönündeki yorumlara da yanıt verdi. Bu unsurlar arasındaki dengenin değiştiğini doğrulayan Systrom, hâli hazırda hikayelerin daha heyecanlı özellikler sunduğunu ancak bunun ana sayfanın yok olacağı anlamına gelmediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER