Manşetler

Instagram’da hikayeleri birden fazla hedef kitle listesiyle paylaşma özelliği test ediliyor

instagram algoritması

Instagram Hikayeleri önümüzdeki dönemde yalnızca belli arkadaş gruplarıyla paylaşılabilir. Kendi sayfasında bir yayın yapan Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, hikayelerin birden fazla hedef kitle listesiyle paylaşma özelliğinin test edilmeye başladığını açıkladı.

Uygulamada hâlihazırda “Yakın Arkadaşlar” özelliği mevcut. Bu özellik, belirli kullanıcıları Yakın Arkadaşlar listesine ekleyerek sadece bu kişilerin görebileceği hikayeler paylaşmayı mümkün kılıyor. Hatta artık Instagram gönderileri de sadece Yakın Arkadaşlar listesindekilerin görebileceği şekilde ayarlanabiliyor. Bunun özellikle herkese açık profili olanlar için yararlı bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ancak kimi zaman en yakın arkadaş grubunun dışında kalanlarla da paylaşılacak şeyler olabiliyor. Birden fazla liste oluşturma ve sürdürme seçeneğine sahip olmak, açıklamaya uymayan kişileri Yakın Arkadaşlar listenize eklemek zorunda kalmayacağınız ve ilgili güncellemeleri farklı kişi grupları ve takipçi alt kümeleriyle paylaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Mosseri, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu, hikayeleri daha küçük gruplarla paylaşmanıza olanak tanıyor ve hikayelerinizi kimlerin görebileceği konusunda size daha fazla kontrol sağlıyor. Yakın Arkadaşlar’ı sıklıkla kullanan biri olarak hayatımdaki insanlar için ek listeler oluşturabildiğim için oldukça heyecanlıyım.”

Instagram Hikayeleri için test edilen hedef kitle listesi seçim özelliğinin nasıl işleyeceğini gösteren ekran görüntüleri de paylaşıldı. Burada hikaye paylaşım arayüzünde kullanıcıların karşısına Yakın Arkadaşlar’ın yanı sıra “Kardeşler”, “Seyahat Tayfası”, “Yemekseverler” gibi örnek isimler taşıyan grupların eklenebileceği görülüyor. Arayüzde listelerin sıralandığı alanın hemen üstünde ise “Liste oluştur” seçeneği göze çarpıyor.

instagram hikayeleri

Instagram Hikayeleri için hedef kitle listesi seçim özelliği nasıl işliyor?

Instagram Hikayeleri için test edilen hedef kitle listesi seçim özelliğinin nasıl işleyeceğini gösteren bir ekran görüntüsü de paylaşıldı. Yukarıda yer alan ekran görüntüsünde, hikaye paylaşım arayüzünde kullanıcıların karşısına Yakın Arkadaşlar’ın yanı sıra “Kardeşler”, “Seyahat Tayfası”, “Yemekseverler” gibi örnek isimler taşıyan grupların eklenebileceği görülüyor. Arayüzde listelerin sıralandığı alanın hemen üstünde ise “Liste oluştur” seçeneği göze çarpıyor. Mosseri’nin heyecanla bahsettiği bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER