Teknoloji

Instagram hikayelerinde videolar için süre sınırı 60 saniyeye çıkacak

instagram blend

Instagram hikayeleri için oldukça önemli bir değişikliğin testleri başladı. Sosyal paylaşım platformu, 24 saat boyunca erişilebilen hikayelerde paylaşılan videolar için 15 saniye olan maksimum süreyi 60 saniyeye çıkarmaya hazırlanıyor. Instagram’ın böylelikle TikTok ve Snapchat’le olan rekabetinde kendisine avantaj sağlamaya çalıştığı söylenebilir.

Instagram’ın testini gözler önüne çıkaran Dijital Ağlar isimli Twitter hesabının sahibi Yusuf Ortaç oldu. Ortaç tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde “Daha uzun hikayelerle tanış. 60 saniyeye kadar olan videolar artık segmentlere ayrılmayacak” ifadesi yer alıyor.

Instagram’da hâlihazırda 15 saniyeden uzun videolar hikaye olarak paylaşılırken segmentlere ayrılıyor. Test edilen değişiklik dağıtıma çıktığında tüm kullanıcıların hikayeler üzerinden 1 dakikalık videolar paylaşması mümkün hâle gelecek.

Instagram hikaye paylaşımı için de yeni bir arayüzü test ediyor. Bu yeni arayüzle hikayelerde kişi ve konum etiketlemenin daha hızlı hâle gelmesi amaçlanıyor.

instagram hikayeleriInstagram hikayeleri, platformun en önemli bileşenleri arasında yer alıyor. TikTok ve Snapchat’in uzun videolar konusunda sunduğu imkanlar nedeniyle Instagram’ın da video paylaşımını daha çekici hâle getirecek adımlar atmasına çok şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER