Manşetler

Instagram hikayeleri için sesli yanıt özelliği yolda

instagram blend

Instagram hikayeleri için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bundan bir süre önce kullanıcıların hikayeleri beğenebilmesi mümkün hâle gelmişti. Görünen o ki, şirket şimdi de hikayelerle etkileşim kurulabilmesi için yeni bir yöntem üstünde çalışıyor.

Uygulamalar üzerinde ters mühendislik yaparak yeni özelliklerin kanıtlarını bulan geliştirici Alessandro Paluzzi, Instagram’ın hikayelere sesli mesajla yanıt verilebilmesi özelliği üstünde çalıştığını ortaya çıkardı. Paluzzi bu yeni özelliğin arayüzünü gösteren bir ekran görüntüsünü de paylaştı.

Instagram’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak yakın zamanda şirketten resmi duyurunun gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Instagram hikayeleri için beğenme özelliği kullanıma sunulduğunda şirket bunun gelen kutusundaki kalabalığı azaltmak amacıyla alınan bir karar olduğunu belirtmişti. Hikayelere sesli mesajla yanıt verilebilmesi, bu motivasyonun tersi istikamette bir hamle olarak değerlendirilebilir. Instagram’da sesli mesaj gönderme özelliğinin uzun süredir mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER