Teknoloji

Instagram Hikayeleri’nde müzik paylaşma özelliği artık Türkiye’de

instagram hikayeleri müzik

Instagram Hikayeleri, sosyal medyanın son zamanlardaki en aktif mecrası durumunda. Normalde pek fazla fotoğraf veya video paylaşmayan kişiler bile Instagram’da ara ara hikaye paylaşımı yapıyor. Bu sık kullanılan mecrayı sürekli olarak geliştiren Instagram, yaklaşık iki yıl önce bu hikayelere müzik eklemeyi mümkün kılmıştı. Şimdiye kadar Türkiye’ye gelmeyen bu özellikten artık Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının yararlanması da mümkün.

Instagram Hikayeleri’ne müzik ekleme özelliğinin gelişi, Facebook ve Instagram’ın Türkiye için sunduğu tek müzik odaklı yenilik değil. Bugünden itibaren Türkiye’deki Facebook ve Instagram kullanıcıları kişisel videolarında müzik paylaşabilecek, hikayelerine müzikle eş zamanlı şekilde ilerleyen şarkı sözleri ekleyebilecek ve Facebook profillerine sabit bir şarkı yerleştirebilecek.

Bu özelliklerin gecikmeli de olsa kullanıma sunulmasını sağlayan ise Facebook’un müzik yayıncılığı toplulukları ve kuruluşlarının yanı sıra Türkiye’deki plak şirketleri ve distribütörlerle yaptığı yeni anlaşmalar oldu.

Söz konusu yeni özelliklerin tamamı Facebook tarafından şu ifadelerle anlatılıyor:

Facebook ve Instagram Hikayelerinde Müzik Çıkartmaları ve Şarkı Sözleri: Türkiye’deki insanlar artık 39 milyon şarkıdan oluşan şarkı kütüphanesinden arama yaparak hikayelerinde paylaştıkları fotoğraflara ve videolara müzik ekleyebilecek. Eğer paylaşılan şarkının sözleri de mevcutsa, şarkı sözleri otomatik olarak hikayede belirecek. Kullanıcılar bu sözlerin animasyonunu ve yazı stilini değiştirerek çıkartmalara benzer şekilde döndürebilecek ve boyutunu ayarlayabilecek.

Profilde Müzik: Türkiye’deki insanlar aynı zamanda Facebook profillerindeki yeni müzik alanına müzikli videolar ekleyebilecek ya da profillerinin en üstüne istedikleri şarkıyı sabitleyebilecek.

Instagram Hikayeleri üzerinden müzik tavsiyesi almak da kolaylaşıyor

Müzik Soruları Çıkartması: Kullanıcıların arkadaşları, soru çıkartmasına müzik kütüphanesinden seçtikleri bir şarkı ile cevap verebilecek ve bu cevaplar hikayelerde paylaşılabilecek. Şarkı paylaşmak, arkadaşlarla bağlantı kurmak için her zaman güzel bir yoldu. Şimdiyse kullanıcılar Instagram Hikayeleri üzerinden bir şarkı listesi oluşturmak ya da ruh hallerini ifade etmek için fikir alışverişinde bulunabilecekler.

Instagram Hikayeleri üzerinden müzik paylaşmak ise oldukça kolay. Bunun için hikaye oluşturma ekranındaki çıkartma ekleme ikonuna dokunmak ve ardından açılan menüdeki Müzik seçeneğini seçmek gerekiyor. Ardından kullanıcılar hem arama yaparak hem de kendilerine önerilenler arasından bir şarkı seçerek hikayelerine ekleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER