Teknoloji

Instagram Hikayeleri içinde etiket ve konum bilgisiyle arama yapılabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri artık uygulamanın Keşfet sekmesi üzerinden de görüntülenebiliyor. Kullanıcılar hikayeler içinde etiket ve konum bilgisine göre arama gerçekleştirebilecek. Instagram profili herkese açık olan kullanıcıların hikayelerine bu yolla erişilebilecek. Söz konusu özellik sayesinde Instagram üzerinde her gün daha fazla fotoğraf ve video görüntülemek mümkün hâle gelecek. Hikaye özelliğinin kendisi gibi, etiket ve konum temelli arama özelliğini de ilk olarak Snapchat kullanmıştı.

Bundan böyle, Keşfet sekmesinin üst kısmında yuvarlak halkalar görülecek. Bu halkalardan bir tanesi, kullanıcının o anda bulunduğu şehri gösterecek. Halkaya dokunulduğunda şehirde paylaşılan hikayelerden bazılarını görmek mümkün olacak. Diğer halkalar ise popüler Instagram kullanıcılarının hikayelerine erişmeyi sağlayacak.

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri, konum bilgileri dışında etiketler üzerinden de aranabilecek. Örneğin; “#bugünnegiydim” etiketiyle arama yapıldığında, söz konusu etiketi taşıyan hikayeler de görüntülenebilecek. Ancak bu özelliğin tüm kullanıcılara erişebilmesi için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

Instagram Hikayeleri her gün 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor

Instagram’ın hikaye özelliği, geçtiğimiz yılın ağustos ayının başında duyurulmuştu. Snapchat’ten esinlenerek hikaye özelliğini sunmaya başlayan Instagram, kısa süre içinde büyük ilgi görmüştü. Özelliğin günlük kullanıcı sayısı 200 milyonu aşarak Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını geride bırakmıştı.

İLGİLİ HABERLER