Teknoloji

Instagram Hikayeleri’ne 24 saatten daha önce çekilmiş görüntüler eklenebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikayeleriSnapchat hâlâ yeni kullanıcı kazanmakta zorlanıyor. Instagram ise Snapchat’in özelliklerini ondan daha iyi biçimde kopyalayarak büyümeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda yapılan yeni bir değişiklikle Instagram Hikayeleri içinde 1 günden daha uzun süre öncesinde kaydedilmiş fotoğraf ve videolar paylaşılabilecek.

Instagram’ın hikaye özelliği büyük bir popülariteye ulaşsa da, albümden fotoğraf veya video eklemek isteyenler sadece son 24 saat içinde kaydettikleri görüntüleri hikayelerine dahil edebiliyordu. Yapılan değişiklikle birlikte daha eski fotoğrafları ve videoları da hikaye ekranı aracılığıyla paylaşmak mümkün hâle gelecek.

Instagram yeni özelliğiyle birlikte başka değişiklikler de sunuyor. Eğer hikayeye eklenen görüntü 24 saatten daha uzun bir süre önce kaydedilmişse, kullanıcıların karşısına görüntünün kaydedildiği tarihi gösteren yeni bir çıkartma çıkacak. Bu çıkartmanın boyularını değiştirmek, döndürmek veya çöp kutusuna göndermek mümkün olacak. Snapchat benzer bir özelliği “Anılar” ismiyle 2016’nın haziran ayında kullanıma sunmuştu.

Instagram Hikayeleri her ay 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor

Instagram Hikayeleri, 2016’nın ağustos ayında kullanıma sunulmuştu. Kısa süre içinde büyük popülarite kazanan özellik, Snapchat’in toplam kullanıcı sayısından daha geniş bir kitleye ulaşmayı başarmıştı. Facebook’un son finans raporuna göre, özellik her ay 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER