Teknoloji

Instagram bağış çıkartmasını test ediyor

instagram hikayeler

Instagram Hikayeler özelliği içinde farklı imkanlar sunmayı sürdürecek gibi görünüyor. Uygulama araştırıcısı Jane Manchun Wong, sosyal ağın Hikayeler özelliğinde bir bağış çıkartmasını test ettiğini ortaya çıkardı. Söz konusu özellik, Instagram’ın çatı şirketi Facebook’un yardım veya kişisel amaçlarla kullanılan bağış ve fonlama araçlarına benzer şekilde işleyeceğe benziyor.

 

Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, kullanıcıların yardım kuruluşları arasında arama yapabileceğini ve seçtikleri kuruluşun bağış sayfasına doğrudan çıkartma üzerinden bağlantı verebileceğini gösteriyor.

Facebook’ta 2015’ten bu yana fonlama araçları bulunuyor. Ancak şirket bağışlardan yapılan kesinti miktarını kısa süre önce düşürmüştü. Sosyal medya devi, Messenger ve Marketplace üzerinde de ödeme işleme araçları sunuyor. Instagram tarafında ise son birkaç yıldır platformda ödemelerin nasıl yönetileceğine dair testler yapılıyor. Ancak şimdiye kadar sadece belli kullanıcıların sauna randevusu almasını veya restoranlarda yer ayırtmasını sağlayan özellikler öne çıkmıştı. Instagram’ın bağımsız bir alışveriş uygulaması üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu nedenle ödeme özelliklerinin Hikayeler dışında da kullanılması muhtemel görünüyor.

Hem Facebook’un hem de Instagram’ın düzenli olarak çeşitli özellikler test ettiğini ve bu özelliklerin tamamının kullanıma sunulmadığını belirtmek gerekiyor. Instagram Hikayeler özelliğinde bağış çıkartmalarını sunana kadar bu tarz işlemler için kullanıcıların elinde sabit profil bağlantıları dışında bir seçenek bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER