Teknoloji

Instagram hikaye özelliği içinde GIF araması yapılabilmesini test ediyor

instagram android

instagram hikayeInstagram hikaye özelliği içinde GIF arama yeteneğinin de bulunduğu bir dizi yeniliği test ediyor. The Next Web’de yer alan haberde söz konusu özelliğe ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerine yer verilirken, gündemdeki diğer yeniliklere ilişkin bilgiler de bulunuyor.

Test edildiği söylenen diğer yenilikler de oldukça ilgi çekici. Küçük bir grupla paylaşım yapmak için bir yakın arkadaş listesi oluşturulabilmesi, hikayelerin otomatik olarak arşivlenebilmesi, etiket ve emoji arama seçenekleri, popüler paylaşım ve hikayelerin görülebilmesi için etiket takibi gibi yenilikler hâli hazırda Instagram tarafından test ediliyor. Ancak bu özelliklerin ortaya çıkışının zaman alabileceğini, hatta bazılarının tamamen rafa kaldırılabileceğini unutmamak gerekiyor.

The Next Web’in paylaştığı ekran görüntülerinden birindeki bir detay da ayrıca göze çarpıyor. Paylaşım altındaki beğeni, yorum ve gönderme ikonlarının yanında yer alan çift oklu ikonun “yeniden paylaşım” imkanı sağlayacağı düşünülüyor. Instagram kullanıcıları, hâli hazırda akışlarındaki bir fotoğrafı kendi hesaplarından paylaşmak için üçüncü taraf uygulamalardan yararlanıyor. Bu özelliğin yerleşik hâle gelmesi, uzun süredir talep ediliyor. Twitter’daki “retweet”, Facebook’taki “Paylaş” butonlarının ne kadar popüler olduğunu düşününce Instagram’ın da bu yoldan ilerlemesi mantıklı görünüyor.

Instagram hikaye özelliğiyle bir yıl içinde 250 milyon kişiye ulaştı

Instagram hikaye özelliğini 1 yıl içinde 250 milyon kişiye kullandırtmayı başarmıştı. Şirketin bu denli popüler bir özelliği geliştirmek için farklı testler yapmasına şaşırmamak gerekiyor. Gerçekleştirilen diğer testler de Instagram’ın kullanıcılarının nabzını tuttuğunun bir göstergesi olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER