Teknoloji

Yakında Instagram hikayelerine GIF animasyonları eklenebilir

instagram android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram hikaye servisinin içinde kullanıcılara farklı format seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar standart fotoğraf ve videonun yanı sıra Boomerang, Superzoom, Tersten ve Eller Serbest gibi seçenekler arasında tercih yapabiliyor. Bu seçeneklere yakında yeni bir tane daha eklenecek gibi görünüyor.

The Next Web’de yer alan habere göre, Instagram hikaye aracı içinde GIF animasyonlarının paylaşılmasını test ediyor. Şirket, bu özellik için popüler GIF kaynağı Giphy’nin veri tabanından yer alıyor. Bu işbirliği sayesinde Instagram kullanıcıları Giphy’nin katalogundan yararlanarak hikaye olarak GIF animasyonları paylaşabilecek.

Instagram’ın GIF paylaşımı testlerine ilk olarak geçtiğimiz yılın kasım ayında başladığı belirtiliyor. Son zamanlarda ise testlerin kapsamının biraz daha genişlediği ve özelliğin belli ülkelerdeki Instagram kullanıcılarının büyük çoğunluğuna açıldığı ifade ediliyor. Hâli hazırda sadece Brezilya, Endonezya ve Filipinler’deki kullanıcılar bu imkandan yararlanabiliyor gibi görünüyor.

instagram hikaye gif

Instagram hikaye servisi için başka özellikleri de test ediyor

Instagram’ın çatı şirketi Facebook ve Giphy arasındaki işbirliği yeni değil. Dolayısıyla Instagram’ın da bu işbirliğinin kapsama alanına girmesine şaşırmamak gerekiyor. Instagram hikaye servisi için GIF animasyonunun yanı sıra ekran görüntüsü bildirimi gönderme özelliğini de test ediyor. Bu yeni özelliklerden ne kadarının kullanıma sunulacağı ve bunun ne zaman gerçekleşeceği hâlâ bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER