Manşetler

Instagram hikayelerine yeni özellikler: Hikaye Arşivi ve Hikayelerde Öne Çıkanlar

Instagram, uygulama içinde paylaştığınız kısa süreli hikayelerin özel bir arşivini oluşturmanıza imkan tanımaya başladı. Bugünden itibaren, Instagram tarihi geçmiş hikayelerinizi arşivinize eklemenize izin verecek. Bu bölüm sadece herkese açık profilinizde tutmak istemediğiniz fotoğraf veya videolara ev sahipliği yapacak. Hikaye Arşivi iOS ve Android uygulamalarında dünya çapında kullanıma sunuldu.

Hikayeler arşiviyle birlikte Snapchat’in geçen yıl sunduğu Memories özelliği de kopyalanmış oldu. Ancak Instagram’ın Hikaye Arşivi özelliği Snap’inkinden bir yanıyla ayrışıyor. Instagram eski hikayelerinizi de Hikayelerde Öne Çıkanlar adı verilen bir özellik aracılığıyla profilinizde göstermenize olanak sağlıyor. Eski hikayelerinizi arşivinizde tutabilir, onlara bir isim verebilir ve daha sonra profilinizde paylaşabilirsiniz. Bunlar profil sayfanızda diğer paylaşımlarınızın hemen üstünde görüntülenecektir.

Instagram Hikayelerde Öne Çıkanlar’ın profil sayfalarında yıllar boyunca yapılan en büyük değişikliklerden bir tanesini temsil ettiğini söylüyor. Bunun yanı sıra hikayelerin Instagram deneyimini içten dışa nasıl etkilediğini de gösteriyor. Başlangıçta bu paylaşımlar kaynak sayfasının üstünde gösterilirdi. Şimdi profil sayfasına da giriş yapmış oluyor.

Instagram, önemli sayıda kullanıcının hikayelerini günlük olarak indirdiklerini, diğer kullanıcıların da bunu istediklerini, ancak unuttukları için şikayet ettiklerini dile getiriyor. Kişiye özel arşiv bu konuda şikayet edenlerin dertlerine derman olacaktır.

Hikaye arşivi ters kronolojik sıraya göre gösteriliyor, en son hikâyeler en başta yer alıyor. Hikayeler tarihle ilişkilendiriliyor, böylelikle kaydırma yaparken işler kolaylaşıyor. Bir hikaye seçtiğinizde, bunu Instagram’ın diğer bölümleriyle de yeniden paylaşabilirsiniz. Yani, bir fotoğraf veya video paylaşımı şeklinde yeniden paylaşabilir veya direkt mesaj ile başkalarına gönderebilirsiniz.

Hikayelerde Öne Çıkanlar da hikayeler için getirilen en büyük yeniliklerden bir tanesi olarak sayılacaktır. Kullanıcılar istedikleri kadar hikayeyi öne çıkarabilirler, en son paylaşılan ekranın en solunda gösterilecektir. Bunlar arasında yatay şekilde kaydırarak gezinmek mümkün oluyor. Bir öne çıkan hikaye paylaşımı oluşturmak için arşivi açmalı, daha sonra elips (…) butonuna tıklatarak işe başlamalısınız. Bir araya getirmek istediğiniz hikayeleri seçtikten sonra bir kapak fotoğrafı seçin, paketi isimlendirin ve profilinizde paylaşın.

Hikaye arşivi hesabınız için etkinleştirildiğinde, uygulama içinde bir bildirim alacaksınız. Instagram, bildirim çıkıncaya kadar hikayelerinizi kaydetmeye başlamıyor. Eğer paylaştığınız hikayelerin arşivlenmesini istemiyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakmayı sağlayan bir bağlantı da uygulama içinde sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER