Manşetler

Instagram artık en son ne zaman aktif olduğunuzu gösteriyor

instagram alisveris
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, çoğu kullanıcının WhatsApp’tan aşina olduğu en son aktif olunan zaman özelliğini kazandı. Böylelikle kullanıcılar direkt mesajlar içinde başka kullanıcıların en son ne zaman aktif hâlde olduklarını görebilecekler. Hareket durumunu gösterme özelliği tersi yönde de çalışacak; arkadaşlarınız ve takip ettiğiniz diğer hesaplar da sizin en son ne zaman aktif bulunduğunuzu görebilecekler.

Hareket Durumunu Göster özelliği Android ve iOS uygulamaları için gelen en son sürümlerle birlikte kullanıma sunuldu. Instagram’ı Türkçe olarak kullanıcılar da söz konusu seçeneği profil ayarlarında bulabiliyor.

Bu özelliğin nasıl çalıştığına gelince, Direkt Mesajlar sayfasına girdiğinizde, sohbet ettiğiniz her bir hesabın kullanıcı adının altında en son kaç dakika ya da saat önce aktif olduğunu gösteren bir ibare göreceksiniz. Hareket durumu gösterimi şu an için sadece direkt mesajlarda gösteriliyor.

Bazıları bu yeni özelliği sinir bozucu ve rahatsız edici bulabilir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi, WhatsApp’ta bu özellik uzun zamandır var. Aynı durum Facebook Messenger için de geçerli.

Instagram’da Hareket Durumunu Göster nasıl kapatılır?

Neyse ki, Instagram kullanıcılarına hareket durumunu herkese gösterme özelliğini devre dışı bırakma fırsatı veriyor. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Instagram’ı açın, profil sayfanıza gidin.
  • Sayfanın başlarında yer alan Ayarlar ikonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada aşağı doğru ilerleyin, “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini bulun.
  • Bu özelliğin karşısındaki düğmeyi kapalı duruma getirin.

Eğer Hareket Durumunu Göster’i kapatırsanız, diğer kişilerin de en son aktif oldukları zamanı göremeyeceksiniz.

İLGİLİ HABERLER