Manşetler

Instagram daha ilgi çekici fotoğrafları daha önce gösterecek

instagram ana sayfa sırlaması

instagramInstagram geçtiğimiz mart ayında en son paylaşılan fotoğraflar yerine en çok ilgi çekebilecek fotoğrafların öncelikli olarak gösterildiği yeni bir haber kaynağı algoritmasını test etmeye başlamıştı. Bu durum özellikle kendi fotoğraflarının Instagram kullanıcılarının gerçek arkadaşlarının yaptığı paylaşımların arkasına atılacağı endişesine kapılan Instagram ünlülerinin epey tepkisini çekmiş, bu kullanıcılar takipçilerinden kendi yaptıkları paylaşımlar için bildirim özelliğini açmalarını talep etmeye başlamıştı. Yakın zamanda Instagram’da epey fazla miktarda #TurnMeOn ve #LetsStayTogether benzeri etiketlere sahip paylaşımlar dolaşmıştı. Şimdi sosyal ağ, bir süredir test ettiği bu algoritmayı dünya çapında kullanıma sunuyor.

Yeni haber kaynağı otomatik öğrenme sistemini kullanarak, geçmişteki aktiviteler ışığında kullanıcıların daha fazla ilgisini çekebileceğini ve eğlendireceğini düşündüğü içerikleri en başta gösteriyor. Eğer belirli hesapların paylaşımlarını sıklıkla beğeniyor ve altlarına yorumlar bırakıyorsanız, bu hesapların paylaşımları bir seferde birçok paylaşımda bulunan bir hesabın üstünde çıkacaktır. Böylelikle fotoğraf paylaşımı tabanlı sosyal ağ da, ana şirketi Facebook’un haber kaynağında uzun süredir kullandığı algoritmayı tercih ediyor.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, insanların fotoğrafları daha fazla beğendiği, daha fazla yorum yaptığı ve kitleyle daha aktif şekilde kucaklaştığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER