Teknoloji

Facebook’un fişini çektiği özellik Instagram’da yeniden canlanabilir

instagram grup hikayeleri

Facebook kısa bir süre önce grup hikayeleri özelliğinin fişini çekse de, Instagram üzerinde yapılan bir test şirketin konuya olan ilgisini tamamen kaybetmediğini gösteriyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Instagram’ın kodlarında grup hikayeleri özelliğini ortaya çıkardı.

Paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin tahmin edilebileceği üzere oldukça basit şekilde çalışacağını gösteriyor. Kullanıcıların bir hikayeyi grup hikayesine göndermek için paylaşım ekranındaki “Grup Hikayesi’nde paylaş” seçeneğine dokunması yeterli oluyor. Grup hikayelerinin yaşadıklarını küçük bir çember içinde paylaşmak isteyenler için kullanışlı bir araç olacağı söylenebilir.

Instagram grup hikayeleri için daha uygun bir platform

Test edilen her özelliğin son kullanıcıyla buluşmasının garanti olmadığını hatırlatmakta fayda var. Özellikle grup hikayelerinin Facebook’taki kaderi, şüpheleri biraz daha kuvvetlendiriyor.

Yine de, grup hikayelerinin Instagram’daki yaşam şansının Facebook’takine kıyasla daha yüksek olduğu söylenebilir. Hikayeler, Instagram deneyiminde oldukça büyük bir öneme sahip. Dolayısıyla grup hikayelerinin Instagram’daki yolu daha açık görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER