Teknoloji

Instagram’dan görüntülü sohbetleri canlandıracak yeni özellik

instagram

Instagram, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin platformunda yayılmasını engellemek adına yürüttüğü çalışmalarını sıkılaştırıyor. Popüler sosyal ağ, bir taraftan da kullanıcılarına küresel koronavirüs salgını döneminde yararlanabilecekleri yeni özellikler sunuyor.

Sosyal mesafe kavramının hayatın merkezine yerleştiği bu günlerde, insanlar birbirleriyle iletişim kurmak için Instagram’ın görüntülü sohbet imkanından da yararlanıyor. Şirket, bu sohbetleri daha eğlenceli ve daha paylaşımcı kılacak bir aracı kullanıcılarının karşısına çıkarıyor.

Instagram’ın bu yeni özelliği “Co-Watching” (Birlikte İzleme) olarak adlandırılıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar görüntülü sohbet esnasında Instagram’daki paylaşımlara arkadaşlarıyla birlikte bakabiliyor. Bu özellikten yararlanmak için görüntülü sohbet ekranında sağ alt köşede yer alan “Gönderiler” ikonuna dokunmak gerekiyor. Bu menü üzerinden kaydedilen, beğenilen ve önerilen gönderilere görüntülü sohbetteki diğer kişi veya kişilerle birlikte bakmak mümkün hâle geliyor.

Instagram bir taraftan da yanlış bilgilerle mücadelede yetkili makamlara destek olmak adına yeni önlemleri hayata geçiriyor. Arama sonuçlarının üstünde kullanıcılarına Dünya Sağlık Örgütü’nün kaynaklarıyla iletişim kurmayı sağlayacak ve doğru bilgileri aktaracak çeşitli hesaplar önerecek olan platform, hikayeler üzerinden koronavirüsle mücadele eden kuruluşlara bağışı kolaylaştıracak. Buna ek olarak, yine hikaye bölümünde koronavirüsle mücadele için önemli mesajlar veren (Evde kal, vb.) çıkartmalar öne çıkarılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER