Manşetler

Instagram görüntülü arama özelliğini test ediyor

instagram android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

En popüler sosyal medya platformları arasında üst sıralarda yer alan Instagram, yakında yoğun biçimde kullanılabilecek yeni bir özelliğe kavuşabilir. İnternette dolaşan haberlere göre, Instagram görüntülü arama imkanını sunmak için çalışıyor. Bir ekran görüntüsü de, şirketin bu yöndeki çalışmalarının gerçek olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Söz konusu ekran görüntüsünde, sohbet ekranının üst kısmında içinde göz bulunan bir kamera ikonunun varlığı dikkat çekiyor. Bu ikonun iki Instagram kullanıcısı arasında bir yazılı sohbetin başlamasından sonra ortaya çıktığı belirtiliyor. Kısacası birbirleriyle etkileşime geçmeyen Instagram kullanıcılarının görüntülü biçimde sohbet etmesi mümkün değil gibi görünüyor.

instagram goruntulu aramaEkran görüntüsünü paylaşan WABetaInfo sitesi, özellikle WhatsApp odaklı haber ve sızıntılarındaki yüksek isabet oranıyla tanınıyor. WABetaInfo’nun haberinde görüntülü arama özelliğinin de içinde bulunduğu güncelleme paketinin geliştirme sürecinin hâlâ devam ettiği ve özelliğin kullanıma sunulmasına hâlâ birkaç ay olduğu belirtildi. Görüntülü arama özelliğinin Instagram’ın hem iOS hem de Android uygulamalarında kullanıcılarla buluşacağı ifade edildi.

Instagram görüntülü arama özelliği konusunda sessizliğini koruyor

Instagram görüntülü arama özelliği konusunda çıkan haberler hakkında bir yorumda bulunmadı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, dedikodu ve spekülasyonlar üzerine yorum yapılmadığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER