Teknoloji

Gençler haberleri Instagram, TikTok ve YouTube’da takip ediyor

instagram hesabı nasıl kapatılır

Sosyal medya platformları artık haber kaynağı işlevi de görüyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma, özellikle gençler arasında bu platformların haber almak için yoğun şekilde kullanıldığını gösteriyor. Araştırmaya göre; Instagram, YouTube ve TikTok İngiltere’de gençlerin en popüler haber kaynakları hâline gelmiş durumda.

Ofcom tarafından yapılan araştırma, bu üç platformun haber takibi konusunda BBC’nin iki kanalını geçtiğini gösteriyor. Ancak söz konusu üç platformun kurbanı sadece geleneksel TV kanalları değil. Gençler haber takibi için Facebook’u da tercih etmiyor.

Araştırma, İngiltere’deki yetişkinlerin de haber takibi konusunda Facebook’tan vazgeçtiğini gözler önüne seriyor. 2018’de yetişkinlerin yüzde 34’ünün birinci haber kaynağı Facebook iken, bu yıl itibarıyla söz konusu oran yüzde 22’ye geriledi.

Facebook’un adının son yıllarda yalan haberlerle anılması, bu tablonun oluşmasında etkili olmuş gibi görünüyor. Ancak haber kuruluşlarının kaynaklarını Instagram ve TikTok gibi mecralara yönlendirmesinin de önemli bir durum olduğu söylenebilir.

Instagram ve TikTok gibi platformlarda haber takibi içinse geleneksel medya kuruluşlarının hesapları tercih ediliyor. Ofcom’un araştırması BBC ve Sky News gibi hesapların popüler haber kaynakları olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER