Teknoloji

Instagram gelişmiş arama özelliklerini test ediyor

instagram arama

Instagram arama deneyimini daha sezgisel hâle getirmek için gelişmiş ve yeni özellikleri test ediyor. Sosyal ağda kullanıcıların hesap isimleri veya etiketler yerine konu başlıklarıyla arama yapması da mümkün hâle gelecek.

Instagram’ın mevcut arama deneyiminin pek gelişmemiş olduğu söylenebilir. Örneğin, arama kutusuna “kedi yavruları” yazıldığında kullanıcıların karşısına belli hesaplar veya etiketler çıkıyor. Ancak gerçekten kedi yavrusu görmek için farklı hesaplar arasında dolaşmak gerekebiliyor. Güncellemeyle konu üzerinden arama yapılabilmesi sayesinde Instagram’ın sunduğu deneyim Pinterest’in arama deneyimine yaklaşacak.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, “ilgi araması” olarak adlandırdıkları yeni deneyimi şirket içinde test ettiklerini belirtti. Yeni arama deneyiminin şimdiden geniş bir konu ve dil grubuyla test edildiğini söyleyen Mosseri, deneyimi genişletmek için çalıştıklarının da altını çizdi.

Instagram daha gelişmiş bir arama deneyimi sunmak için geçtiğimiz aylarda başka yenilikler de duyurmuştu. Görsel arama özelliği üzerinde de çalışan Instagram, kullanıcıların uygulama içi kameradan yardım alarak ürün bulmasını da mümkün hâle getirecek.

İLGİLİ HABERLER