Manşetler

Instagram gelen tepkilerin ardından reklamla ilgili hizmet koşullarını eski hâline döndürdü

Değiştirdiği hizmet koşulları nedeniyle farklı çevrelerden tepki çeken Instagram hızlı bir açıklama yapmış ve hizmet koşulları içinde en fazla tepki çeken maddeyi servisin faaliyete geçtiği zamandan bu yana yürürlükte olan eski versiyona döndüreceğini açıklamıştı. Reklam bölümü altında listelenen maddelerin bir tanesinde yapılan değişiklikte kullanılan dil Instagram’ın kullanıcıların fotoğraflarını satabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Şirketin kurucusu Kevin Systrom fazla gürültü kopmasının ardından gelen tepkiler üzerine reklam bölümünü Ekim 2010’dan, servisin başlangıcından beri geçerli olan ilk hâline döndürdüklerini kaydetti. Güncellenmiş olan hizmet koşulları Instagram’ın sitesinde yayınlandı ve yeni hâliyle 19 Ocakta yürürlüğe girecek.

Ne var ki, Instagram reklamlar konusunda kendisine yeni fırsatlar yaratma konusunda istekli. Kevin Systrom’un konuyla ilgili olarak Instagram bloguna yazdığı yazıda henüz geliştirmedikleri muhtemel reklam ürünlerini çıkarmak için kullanıcılardan baştan izin almak yerine, planları hayata geçirmek için gereken zamanı kullanacaklarını ve her şey hazır hâle geldiğinde kullanıcıların karşısına çıkıp reklam işlerinin nasıl işleyeceğini anlatacaklarını kaydetti.

Systrom, Instagram’ın kullanıcı fotoğraflarını satmak gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını tekrarladı ve fotoğrafların sahibinin kendileri değil kullanıcılar olduğunun altını çizdi. Buna ek olarak fotoğrafların Instagram üzerinde ne kadar geniş çapta paylaşıldığı ve dağıtıldığı konusunda bir kafa karışıklığının bulunduğu, içerik ve fotoğraf dağıtımının gizlilik sözleşmesiyle düzenlendiğini ve de düzenlenmeye devam edileceğini kaydetti. Bunu daha açık hâle getirmek için şartnamede bazı değişiklikler yaptıklarını da kaydetti.

İlgili >> Instagram Blog, Instagram Hizmet Koşulları

İLGİLİ HABERLER