Manşetler

Instagram fotoğraflarının Twitter’dan ön izlenmesi dönemi resmen sona erdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram üzerinden paylaşılan, bunun yanı sıra Twitter aracılığıyla da yayını yapılan fotoğrafların Twitter üzerinde de “Cards” yapısı altında ön izlenmesi özelliğinin sona ereceği geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru belli olmuştu. Bugün itibariyle Twitter üzerinde içerisinde Instagram fotoğraflarına bağlantılar taşıyan tweet’ler sadece bu bağlantılarıyla görüntüleniyor. Tweet’in detayına girildiğinde ilgili fotoğrafın ön izleme versiyonu yer almıyor.

Bu durum tabii ki fotoğraflarınızı Twitter üzerinden paylaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Twitter kullanıcıları sizin Instagram üzerinden paylaştığınız fotoğraflara her zaman olduğu gibi sorunsuz bir şekilde verilen bağlantılara tıklayarak ulaşmaya devam edecek, sadece bunları Twitter üzerinden, zahmetsiz bir şekilde görmek mümkün olmuyor.

Instagram, söz konusu Cards desteğini sonlandırmaya kendi rızasıyla karar vermişti. Bu kararın açıklanmasının ardından bir süre daha Instagram fotoğraflarının ön izlemesini Twitter’da görmeye devam etmiştik, ancak dün itibariyle bu destek tamamen ortadan kalkmış oldu. İlginçtir ki, bu gelişmelerin ortasında bir de Twitter’ın da kendi fotoğraf filtrelerini çıkaracağı haberleri medyaya yansıdı. Görünüşe göre, bu iki sosyal ağ arasında fotoğraf paylaşımı alanında kıyasıya bir rekabet yaşanacak.

İlgili >> Gizmodo, Twitter

İLGİLİ HABERLER