Teknoloji

Instagram fotoğraflarının açıklamalarını paylaştıktan sonra düzenleyebilirsiniz

instagram-altyazi-guncelleme-111114

Instagram’ın işi fotoğraflarla, ancak çoğu zaman fotoğrafları çeşitli kelimelerle veya cümlelerle desteklemek daha iyi paylaşımlara imkan sağlıyor. Fotoğrafın paylaşımı sırasında yazılan bir açıklama yazısı içinde yapılan yazım yanlışı bir çuval incirin berbat edilmesine neden olabiliyordu. Şimdiye kadar, yapılan bir yazım yanlışını düzeltmenin tek yolu, fotoğrafı silip yeniden göndermekti.

Neyse ki, dün gelen son güncellemeyle birlikte Instagram fotoğraf altında yazılan yazıları paylaşımdan sonra da düzenleme fırsatı veriyor. Böylelikle yaptığınız yazım yanlışlarını fotoğrafı paylaştıktan sonra bile düzeltebilecek, eklemeyi unuttuğunuz konu etiketlerini, emojileri veya diğer açıklamaları ekleyebileceksiniz.

Bu önemli yeniliğin yanı sıra Keşfet sekmesi içinde de güncelleme yapıldı, böylelikle takip etmek istediğiniz kişileri daha hızlı şekilde bulmanız mümkün olacak. Güncellemeden sonra bu bölüm iki sekmeye ayrılıyor; bir tanesinde fotoğraflar, diğerinde ise takip etmeniz gereken hesaplar gösteriliyor. Ayrıca Keşfet sekmesinin ikonu da değiştirildi, artık pusula yerine büyüteç kullanılıyor.

instagram-kesfet-guncelleme-111114

Güncelleme Instagram’ın hem Android hem de iOS versiyonları için sunuldu. Detayları aşağıdaki kaynak bağlantıda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER