Eğlence

Instagram paylaşılan fotoğrafları Reels videoları için remikslemeye açıyor

instagram reels

Instagram yakında, hesabınız herkese açık olduğu sürece platformdaki herkesin yeni fotoğraflarınızı yeniden düzenlemesine izin verecek. Yeniden düzenlemeyi kapatmanın bir yolu olacak, ancak bu seçenek kullanıma açıldığında aktif olarak devre dışı bırakmanız gerekecek, çünkü bu özellik varsayılan olarak herkes için etkinleştirilecektir.

“Önümüzdeki haftalarda” Instagram, herkese açık fotoğrafları TikTok benzeri video hizmeti olan Reels içinde kullanmak üzere “remiksleme” özelliğini ekleyeceğini söylüyor. Değişikliğin amacı, Reels içerik oluşturucularının kullanabilecekleri daha fazla içeriği sağlamak, çünkü şirket, patlama yapmış popüler rakibine ayak uydurma umuduyla kısa biçimli videoya daha fazla odaklanıyor.

Meta sözcüsü Devi Narasimhan’ın The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, remiksleme varsayılan olarak etkinleştirilecek, ancak Instagram bunu kapatmanın yollarını sağlayacak. Kullanıcılar, ayarlar menüsünden tek tek fotoğraflarda veya hesap düzeyinde yeniden düzenlemeyi kapatabilecekler. Özellik yayınlanmadan önce yayınlanan tüm fotoğraflarda remiksleme varsayılan olarak kapalı olacak, ancak isterseniz tek tek bu fotoğraf paylaşımları için de remikslemeyi açabilirsiniz.

Bu, Instagram’ın geçtiğimiz ocak ayında platform üzerinde herkese açık olan tüm videoları remikslemeye açtığında kullandığı sisteme benziyor.

Fotoğrafçılar genel olarak Instagram’ın fotoğraflarını işleme biçimine şüpheyle yaklaşıyor ve perşembe günü duyurulan değişiklik, bu konudaki seçeneklerin veya açıklamaların eksikliği ile birlikte değerlendirildiğinde, muhtemelen şirkete herhangi bir iyilikte bulunmayacak. 2012’de, uygulamanın hizmet şartlarında yapılan bir değişiklik, şirketin kullanıcıların fotoğraflarını satabileceğine dair bir panik dalgasına yol açmıştı, ancak Instagram bunu yapamamıştı. Bununla birlikte, hizmet şartları neredeyse her değiştirildiği seferde benzer endişeler dile getirildi. Daha yakın zamanlarda ise Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, Instagram’ın artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını açıkça söylemişti.

Remiksleme fotoğrafçılara çalışmalarını daha fazla kişiye sunma imkanı getirebilir. Ancak çalışmalarını, hiç görmek istemeyecekleri biçimlere de sokabilir. Bu nedenle çoğu kullanıcının bu özelliği kapatacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER