Manşetler

Instagram paylaşımları artık uygulama içinde kaydedilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram fotograf kaydetmeInstagram’da etkileyici bir paylaşımı daha sonra rahatça bulmanın en kolay yolu, o paylaşımı beğenmekti. Çünkü daha sonra beğenilen fotoğraflar sekmesi üzerinden o paylaşım yeniden bulunabiliyordu. Ancak kişisel nedenler, beğenilen bazı fotoğraf veya videolar için kalp ikonuna dokunmayı engelliyor. Instagram bu gruba giren paylaşımlara daha sonra rahat biçimde ulaşılabilmesi adına kaydetme özelliğini hayata geçirdi.

Instagram için yayınlanan son güncelleme, her paylaşımın altına bir yer işareti ikonu ekliyor. Bu işarete dokunulduğunda fotoğraf veya video kaydediliyor ve sadece hesap sahibinin görebildiği ayrı bir galeriye gönderiliyor. Bu galeriye Instagram profili üzerinden ulaşılabiliyor.

Instagram pek çok kişi tarafından ilham verici fikirler bulmak amacıyla da kullanılıyor. Özellikle moda ya da dekorasyonla ilgilenenler için Instagram önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Kaydetme özelliğinin bu grubun işine fazlasıyla yarayacağını da söylemek yanlış olmayacaktır. İlham verici paylaşımaların ekran görüntüsünü alarak cihazın depolama alanını işgal etmek yerine bunlara Instagram içinde derli toplu bir biçimde ulaşmak daha makul bir çözüm niteliği taşıyor.

Instagram fotoğraf kaydetme özelliğiyle “sıkı takipçi”lere de yardımcı oluyor

Instagram fotoğraf kaydetme özelliği, Türkçeye biraz yumuşatarak “sıkı takipçi” olarak çevirebileceğimiz stalker’lara da yeni bir imkan sunuyor. Artık platonik aşkının veya eski bir arkadaşının paylaşımlarına bakanlar da ekran görüntüsü almak yerine Instagram’ın kaydetme özelliğinden faydalanabilir. Instagram, paylaşım sahibini fotoğrafının veya videosunun kaydedildiğinden haberdar etmiyor. Bu da aracı gizli hayranlar için daha kullanışlı hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER