Teknoloji

Instagram fotoğraf haritaları özelliğini uygulamadan kaldırıyor

instagram ana sayfa sırlaması

instagramInstagram fotoğraf haritaları, paylaşılan fotoğrafların nerede çekildiğini harita üzerinde görmeyi sağlıyor. Ancak bu özellik kaldırılmak üzere.

Mashable sitesine bir açıklama yapan Instagram, haritaları servisinden kaldırmak için çalışmaya başladığını duyurdu. Fotoğraf haritası özelliğinin geniş kapsamda kullanılmadığına dikkat çeken sosyal ağ, bu özelliği kaldırmaya ve diğer önceliklere odaklanmaya karar verdiğini söylüyor. Bununla birlikte kullanıcılar paylaşımlarına konum etiketleri eklemeye devam edebilecekler. Kullanıcılar kendi paylaşım haritalarını görmeye devam edecekler, ancak başka kişilerin haritalarına bakma yeteneği uygulamanın en son güncellemesiyle birlikte kaldırıldı.

Fotoğraf haritaları, gerçekten de Instagram’ın en az kullanılan özelliklerinden bir tanesiydi. Haritaya ulaşmak için bir kullanıcının profiline girmek, daha sonra da kişisel açıklama alanının altında bulunan küçücük konum ikonuna tıklatmak gerekiyordu. Bunu yaptığınız takdirde, fotoğrafların çekildikleri konuma göre harita üzerinde yerleştirildiği bir harita karşınıza çıkıyordu. Haritaya yakınlaştırma yaptığınızda da daha detaylı, daha fazla fotoğrafın konuma göre gösterildiği bir görünüm çıkıyordu.

instagramÇok sık gezenler için fotoğraf haritaları kullanışlı bir özellik olabilir. Ancak çoğu Instagram kullanıcısı uluslararası seyahate çıkmıyor ve fotoğrafları da büyük çoğunlukla aynı şehirden paylaşılıyor. Bu da harita kullanımını gereksiz kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER