Teknoloji

Instagram favoriler ile özel paylaşım için yeni bir yol test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram favorilerInstagram daha kısıtlı bir arkadaş grubuna özel paylaşımlar yapılabilmesi için yeni bir yöntemi test ediyor. Favoriler adını taşıyan özellik, kullanıcılara kitleleri üzerinde daha fazla kontrol hakkı vererek onları daha fazla paylaşım yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Instagram favoriler özelliğini genel kullanıma sunma konusunda henüz bir karar vermiş gibi görünmüyor. Ancak böyle bir adım atıldığı takdirde Instagram’ın sosyal dinamiğinin değişmesi ihtimal dahilinde yer alıyor.

Instagram favoriler özelliğini geliştirmeden önce kullanıcılar el yordamıyla kendi çözümlerini geliştirmeye çalışmıştı. Kimi kullanıcılar “Finstagram” olarak anılan ve sadece birkaç yakın arkadaşın takibine izin verilen Instagram hesapları oluşturmuştu. Bir diğer grup ise paylaştıkları fotoğrafları bir süre ve birkaç beğeni sonrasında silme yöntemini tercih etmişti.

Her iki yöntem de kendilerine özgü kusurlar taşıyor. Sosyal baskılar nedeniyle kapalı hesapların takipçi sayıları bile yüzleri bulabiliyor. Instagram, bu durumun kapalı hesap sahiplerinin servisi daha az kullanmasına neden olduğunu belirtiyor. Şirketin ürün yöneticilerinden Robby Stein, insanların Instagram’da daha küçük topluluklar istediğini ve kendilerinin de bu isteğe karşılık vermeye çalıştığını belirtti.

Instagram bu isteğe en yakın arkadaşların eklenebildiği ve arzu edildiğinde düzenlenebilen “favoriler” ile karşılık verdi. Özelliği çok küçük bir kullanıcı grubuyla test etmeye başlayan şirket, önümüzdeki dönemde bu grubu genişletmeyi planlıyor.

Instagram favoriler özelliğini tüm kullanıcılara sunmaya sıcak bakıyor

Favoriler özelliğinin tüm kullanıcılara sunulması ise oldukça muhtemele görünüyor. Özellik üzerinde 1 yılı aşkın bir süredir çalışan Instagram, uygulamanın neredeyse her noktasında bu özellikle uyumlu değişiklikler gerçekleştirdi.

Bundan böyle standart bir gönderi veya hikaye oluştururken kullanıcıların karşısına favorilerle paylaşma seçeneği çıkacak. Bu seçenek tercih edildiğinde paylaşım sadece favoriler listesindeki kullanıcılar tarafından görülecek. Buna ek olarak, paylaşımın üzerine yeşil renkli bir Favoriler rozeti eklenecek. Bu rozete tıklandığında standart formatta favorilerle paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar görülebilecek.

Takipçiler favoriler listesine eklendiklerinden veya bu listeden çıkarıldıklarından haberdar olmayacak. Sadece paylaşımların üzerindeki yeşil renkli rozet görüldüğünde paylaşım sahibinin favorileri arasına girildiği anlaşılacak. Favoriler listesine dahil olmak için kullanıcılara istek gönderilemeyecek. Listeden çıkarılanlar daha önce favoriler için yapılmış paylaşımları da bir daha göremeyecek.

Instagram’ın favoriler özelliğini ne zaman tüm kullanıcılarına sunacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER