Manşetler

Instagram ekran görüntüsü alındığında hikaye sahibine bildirim göndermeyi test ediyor

instagram algoritması

instagram ekran goruntusuInstagram’ın hikaye özelliği içinde alınan ekran görüntüleri için hikaye sahibine bildirim göndermeye başlayacağı bir süre önce gündeme gelmişti. Şirket, bu planı uygulamaya başlamak adına ilk adımları atmaya başlamış gibi görünüyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, Instagram ekran görüntüsü alındığında bildirim göndermeye başlayacağı konusunda kullanıcılarını uyarıyor.

Şirketin teste dahil ettiği kullanıcılar, bir hikayede ekran görüntüsü aldıklarında bir dahaki sefere karşı tarafın durumdan haberdar edileceğine dair bir uyarı mesajı görüyor. Söz konusu uyarı, ekranın video kaydının alınmasını da kapsıyor.

https://twitter.com/__cajb/status/961481844981157888

Teste katılan kullanıcılar, kimlerin hikayelerinin ekran görüntülerini aldığını da görebiliyor. Bu gruptakiler, hikayeyi izleyenlerin listelendiği ekranda bir deklanşör ikonuyla gösteriliyor. Kullanıcılara ekran görüntüsü alındığında doğrudan bir bildirim gitmeyecek. Ancak hikayeyi izleyenlerle birlikte ekran görüntüsü alanları da görmek mümkün olacak.

https://twitter.com/readbyher/status/962606574060490752

Instagram TechCrunch’a gönderdiği açıklamayla gerçekleştirdiği testi doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada, daima kullanıcı deneyimini geliştirmeyi test ettiği ve anı sevilenlerle paylaşmayı kolaylaştırmayı amaçladığı belirtildi.

Instagram ekran görüntüsü alanları göstererek Snapchat’e yaklaşıyor

Instagram ekran görüntüsü alanları göstererek, Snapchat ile arasındaki benzerliklere bir yenisini daha eklemiş oluyor. Şirket daha önce sadece özel mesajlarda alınan ekran görüntüleri için bildirim gönderiyordu. Hikayelerin de bu kapsama alınması, iki platform arasındaki benzerliği kuvvetlendirmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER