Teknoloji

Instagram Direct içinde bağlantı paylaşımını mümkün hâle getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram directInstagram Direct adını taşıyan mesajlaşma özelliğinde küçük ama önemli bir değişikliğe gitti. Şirket kullanıcılarına mesajlaşma arayüzü içinde başka web sayfaları için bağlantı paylaşma imkanını sunmaya başladı. Daha öncesinde Instagram’ın mesajlaşma arayüzü içinden gönderilen bağlantılara tıklamak mümkün olmuyordu.

Paylaşılan bir bağlantıyı açabilmek için adresi kopyalamak ve internet tarayıcısını kullanmak gerekiyordu. Ancak güncellemeyle birlikte bu sorun ortadan kalkıyor.

Direct için yapılan yenilikler sadece bağlantı paylaşımıyla sınırlı kalmıyor. Bundan böyle uygulama içinden gönderilen telefon numaraları ve adreslere de otomatik olarak bağlantı eklenecek. Böylelikle gönderilen bir telefon numarasını aramak ya da verilen bir adresi harita üzerinde görüntülemek de kolaylaşacak.

Instagram Direct hem yatay hem de portre modundaki fotoğrafları göndermek için kullanılabilecek

Instagram’ın mesajlaşma arayüzünde fotoğraf paylaşımını kolaylaştıracak değişiklikler de gerçekleştirildi. Daha öncesinde Instagram üzerinden gönderilen fotoğraflar Direct tarafından farklı boyutlarda kırpılıyordu. Artık fotoğraflar kullanıcıların istedikleri boyutlarda gönderilecek.

Bağlantı paylaşımı özelliği hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılara sunuldu. Yatay ve portre modunda fotoğraf gönderme özelliği ise ilk olarak iOS’te kullanıcılarla buluştu. Android kullanıcılarının ise bu özellik için biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER