Teknoloji

Instagram deneyimini videolarda yaşatmayı hedefleyen Montaj salı günü App Store’da yayınlanacak

Instagram’ın büyük bir başarının altına imza attığı herkes tarafından kabul ediliyor. Günde 40 milyon fotoğrafın yüklendiği, 90 milyon aktif kullanıcıya sahip fotoğraf tabanlı sosyal paylaşım servisi Facebook’un da iştahını kabartmış ve Facebook Instagram’ı çatısı altına almıştı. Instagram’ın başarısı pek çok girişimci ve yazılımcının iştahını kabartırken, bu topluluğun önemli bir kısmı da Instagram etkisini videolarda yaratmanın peşine düştü.

montaj-210113

Bu süreçte pek çok yazılımcı farklı yöntemlerle kullanıcıların karşısına çıktı. Montaj da bu sürecin en son halkası olarak sahnedeki yerini salı günü alacak. Montaj’ın benzer uygulamalardan en büyük farkıysa kullanıcılarına 5 saniyelik görüntü kaydetme ve daha sonra bunları birleştirme şansı sunması. 5 saniyelik görüntü kayıt süresi ilk başta biraz yadırgansa da, Montaj’ın kurucusu Demir Gjokaj Holywood filmlerinin de 5 saniyelik sahnelerin birleştirilmesiyle ortaya çıktığını belirterek bu sürenin normal olduğunu ifade ediyor.

Kullanıcıların çektiği 5 saniyelik klipler son ürün özelliğini taşımıyor. Montaj adından da anlaşılacağı üzere bu 5 saniyelik videoları bir araya getirme ve ortaya dört başı mamur bir görsel ürün koyma yeteneğine sahip. Beş saniyelik kliplerin her birine ayrıyeten filtre, müzik ve diğer efektlerin eklenebilmesi Montaj’ın Instagram’la olan benzerliğini oluşturuyor. Kullanıcılar çektikleri 5 saniyelik görüntüleri kendi arzularına göre sıralayıp beğenmediklerini silebiliyorlar. Dileyenler bir kumar oynayarak bu görüntüleri gelişigüzel dizme şansına da sahipler. Bunun için yapılması gereken tek şey telefonu sallamak. Tıpkı Instagram’da olduğu gibi Montaj’da da ortaya çıkan son ürünler paylaşılabiliyor. iOS uygulaması yarın yayınlanacak olan Montaj’ın yılın ikinci çeyreğinde Android’deki yerini alması bekleniyor. Montaj ile hazırlanmış örnek bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Montaj, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER