Eğlence

Instagram’dan IGTV videolarını izlettirmek için yeni bir hamle

Instagram, IGTV ön izlemelerinin kullanıcılarının ana akışlarında gösterilmeye başlanacağını duyurdu. Videonun tamamını IGTV’den izlemek isteyen kullanıcıların bir dakikalık ön gösterime tıklatması gerekiyor.

Instagram dikey video platformunu geçen haziran ayında bağımsız bir uygulama olarak çıkarmıştı. O zamandan beri IGTV’yi ana uygulamaya entegre ederek bu uygulamanın yoğun biçimde tanıtımını yapıyor. IGTV videoları Keşfet sekmesine yerleştiriliyor, yeni IGTV videoları ana akış sayfasının en tepesine yerleştirilen bildirim tabelalarıyla gösteriliyor. Aynı zamanda Instagram, kullanıcıların IGTV ön izlemelerini kendi hikâyelerine eklemelerine de izin veriyor.

Ancak videolarının ön gösterimlerini doğrudan ana akışa entegre etmek, Instagram’ın kullanıcı kitlesine IGTV videolarını izlemeleri için yalvarmaya başladığı anlamına geliyor.

Kullanıcılara en fazla 10 dakika uzunlukta videoları yükleme imkanı sunan IGTV, Instagram’ın YouTube ve Twitch’e rakip olma stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Daha fazla kullanıcı sayısına sahip hesaplar, bir saate varan uzunlukta videolar yükleyebiliyor. Ne var ki, IGTV’nin kullanıcı arayüzünde ve arama motorunda önemli eksiklikler bulunuyor. Aynı zamanda platformun dikey videoda olan inadı, birçok yapımcıyı da zorluyor.

Bir Instagram temsilcisinin belirttiğine göre, IGTV ön izlemelerinin akışa yerleştirilmesiyle, kullanıcılar takip ettikleri favori hesaplarından gelen en son video içerikleri daha kolay keşfedip izleyebilecekler. Bu yeniliğin işleri kolaylaştıracağı bir gerçek, ancak kullanıcılar bu kolaylığı istiyor mu, orası belli değil.

İLGİLİ HABERLER