Manşetler

Instagram Keşfet sekmesinde ve kullanıcı profillerinde reklam gösterecek

instagram algoritması

Meta’nın üç aylık geliri, şirket tarihinde ilk kez 2022’nin ikinci çeyreğinde düşmüştü. Bu gidişatı tersine çevirmeye çalışan şirket, yeniden yatırımcıların yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Instagram’dan daha fazla para kazanmak isteyen şirket, uygulamanın kullanıcı profillerinde ve Keşfet bölümünde de reklam gösterecek.

Markalar artık Keşfet bölümüne reklam verebiliyor. Profil reklamları içinse testler hâlâ devam ediyor. Şirket bazı içerik yapımcılarına profillerinde gösterilen reklamların gelirlerinden bir pay vermeyi planlıyor.

Meta’nın reklam ürünleri için duyurduğu güncellemelerden bazıları Instagram’ı etkileyecek türden. Örneğin, şirket hem ana akışta hem de hikayelerde artırılmış gerçeklik reklamlarını deneyecek. Meta bu sayede bir mobilyanın evde nasıl duracağını veya bir otomobili daha yakından tanımanın mümkün olacağını belirtiyor.

instagram reklamMeta bir taraftan da Reels için yeni formatları test ediyor. Bunlar arasında Reels videolarından sonra gösterilen ve uzunluğu 4 ila 10 saniye arasında değişen geçilebilir reklamlar da yer alıyor. Reklam bittikten sonra sıradaki Reels videosuna geçiş yapılıyor. Görsel karuseli reklamlarını da test eden Meta, markalara Reels reklamları için ücretsiz erişebilecekleri bir müzik kütüphanesi de sunuyor.

Görülecek reklam sayısı ise kullanıcıdan kullanıcıya değişecek gibi görünüyor. Gördüğünüz reklam sayısı değişmeyebilir, ancak kesinlikle farklı yerde reklam göreceksiniz. Instagram tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada da gösterilecek reklam sayısının insanların kullanımına göre değişeceğinin altı çizildi ve kullanıcı reaksiyonlarının takip edileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER