Teknoloji

Instagram’dan COVID-19 ile mücadeleye destek için iki yeni özellik

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram COVID-19 salgınıyla ilgili yanlış bilgilerle mücadele için iki yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Vaka sayısının arttığı yerlerde yaşayanlar, ana sayfalarının üstünde kendilerini bölgesel sağlık otoritesinin sayfasına yönlendirecek bir bağlantı görecek.

Buna ek olarak, aşı bilgileri için yapılan aramalarda da kullanıcılar güvenilir sağlık kaynaklarına yönlendirilecek. Instagram aşıyla ilgili yanlış bilgiler içeren hashtag’lere erişimi de engelleyecek.

Bazı ülkelerde koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama süreci başlamış durumda. Buna paralel olarak aşı karşıtlarının yanlış bilgilerinin dolaşımı da artmış vaziyette. Dolayısıyla Instagram’ın yanlış bilgiyle mücadele ve doğru bilgiyi öne çıkarmak adına yeni adımlar atması önem taşıyor.

Instagram, COVID-19 salgınıyla ilgili yanlış bilgilerle mücadele konusunda çatı şirketi Facebook ve diğer sosyal platformlarla benzer adımlar atıyor. Facebook, bir süre önce yanlış bilgi barındıran paylaşımlarla etkileşime giren kullanıcılarını uyarmaya başlamıştı. YouTube ise koronavirüsle ilgili videoların altına kullanıcıları Dünya Sağlık Örgütü’nün internet sitesine yönlendiren kartlar ekliyor. Twitter da bir süre önce koronavirüs aşılarıyla ilgili yanlış bilgileri kaldıracağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER