Teknoloji

Instagram Contact butonuyla şirketlerle iletişimi kolaylaştıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram çoklu hesapInstagram, platformunu daha kurumsal ve reklam yayınına uygun hâle getirmek için çeşitli deneyler yapmaya devam ediyor. Fotoğraf paylaşım servisi, bunun için şirketlere özel marka sayfaları oluşturma imkanını sunmaya hazırlanıyor. Yeni profillerde Facebook sayfalarından ilham almışa benzeyen Instagram, özel bir iletişim butonuyla kullanıcıların markalarla temasa geçmesini de mümkün kılacak. Instagram Contact butonu testlerine ait ilk ekran görüntüleri, Later.com sitesi tarafından paylaşıldı. Fotoğraf paylaşım servisi, söz konusu testlerin varlığını TechCrunch sitesine doğruladı.

Instagram uzun süredir markalara, küçük işletmelere ve tanınmış kişilere platformda hesap oluşturma imkanı sağlıyor. Facebook’un Twitter’dan yıllar önce aldığı ve onaylanmış hesapları göstermek için kullandığı mavi çek işareti de Instagram tarafından kullanılıyor.

Bu ayırt edici araca rağmen, Instagram şirketlere müşterileriyle iletişim kurmalarını sağlayacak ekstra seçenekler sunamamıştı. Yeni kurumsal profil sayfalarıyla birlikte bu alanda önemli bir eksikliğin kapatılması öngörülüyor. Aktif bir Facebook sayfasına sahip olmanın da bu yolda şirketlere yardımcı olacağı söylenebilir.

instagram contactFacebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketinin sahibi olduğu mesajlaşma platformlarının müşteriler ve şirketler arasında iletişimi sağlayacak araçlara dönüşmesini istediğini dile getirmişti. 200 binden fazla reklamverenin ve 400 milyondan fazla aylık aktif kullanıcının bulunduğu Instagram’ın bu isteği hayata geçirmeye uygun bir mecra olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER