Manşetler

Instagram çöktü, ancak bu sefer çabuk kendine geldi

instagram blend

Dijital dünyanın gözde platformlarından biri olan Instagram, geride kalan gece saat 01.00’de beklenmedik bir aksama yaşadı. Uygulama hizmeti bir süreliğine askıya alınırken, kullanıcılarını çaresiz bıraktı. Instagram’ın internet sitesi tamamen boş bir sayfa haline gelirken, uygulamada ise tazeleme hatası alındı.

Arıza izleme servisi DownDetector‘a göre, sorunun ilk raporları Türkiye saatiyle 01.00’den birkaç dakika sonra geldi ve zirvede 175.000’den fazla rapora ulaştı. Ancak saat 02.30 itibariyle sorun çözüldü ve Instagram tekrar çalışmaya başladı.

Bu durumla ilgili olarak The Verge‘e bir e-posta gönderen Meta sözcüsü Dave Arnold, “Bugün erken saatlerde teknik bir sorun, bazı insanların Instagram’a erişimde sorun yaşamasına neden oldu. Etkilenen herkes için sorunu mümkün olan en kısa sürede çözdük ve bu durumun neden olduğu kesintiden dolayı özür dileriz.” dedi.

Instagram’ın ana şirketi Meta’ya ait diğer hizmetler, Facebook, WhatsApp veya Horizon Worlds gibi, bu durumdan etkilenmedi. 2021’de şirketin hizmetlerini saatlerce durduran büyük veri merkezi problemi gibi bir durum söz konusu değildi.

İLGİLİ HABERLER