Teknoloji

Instagram çocuk uygulaması geliştirme çalışmalarını durdurdu

instagram koleksiyon

Instagram, “Instagram Kids” adıyla sürdürdüğü çocuk uygulaması geliştirme çalışmalarını durdurduğunu açıkladı. Söz konusu versiyon, 13 yaşın altındaki çocuklar için hazırlanıyordu. Konuyla ilgili açıklamayı Instagram CEO’su Adam Mosseri yaptı.

Mosseri, daha “genç” internet kullanıcıları için ebeveynlerin gözetiminde kullanabilecekleri deneyimler geliştirmeyi sürdüreceklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından da paylaşımlar yapan Instagram CEO’su, uygulamanın amacının yanlış anlaşılmasından medya ve eleştirmenleri sorumlu tuttu.

Mosseri, geliştirdikleri uygulamanın hedef kitlesinde 10-12 yaş arasındaki çocukların bulunduğunu ve daha küçük çocuklara yönelik bir çalışmanın yapılmadığını belirtti. Projenin henüz yeterince olgunlaşmadan sızdırıldığını söyleyen Instagram CEO’su, insanların en kötü ihtimali düşündüklerini ve kendilerinin de bu korkulara gerekli cevabı veremediklerini dile getirdi. Mosseri, bu uygulama için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını da ifade etti.

Instagram CEO’su, hem Instagram’ın hem de Facebook’un gençler için daha güvenli bir yer hâle gelmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünün de altını çizdi.

Instagram çocuk uygulaması, hakkındaki haberlerin ortaya çıktığı ilk andan itibaren tepkiyle karşılanmıştı. Uzmanlar Instagram’ın daha fazla para kazanmak adına çocuklardan faydalanmayı amaçladığını ve bunun için çocukları ticarileşmiş sosyal medya ortamına sürerek onları riske attığını savunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER