Teknoloji

Canlı Instagram videoları direkt mesaj olarak gönderilebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram canli yayinInstagram üzerinde bir canlı yayın başlatmak oldukça kolay. Ancak canlı yayın başladığında otomatik olarak gönderilen bildirimleri kaçıranları bu yayınlardan haberdar etmek pek kolay değil. Şirket, bu soruna inisiyatifi yayın sahibine veren bir çözüm getirdi. Instagram canlı yayın videolarının direkt mesajla arkadaşlara gönderilmesinin önünü açtı.

Instagram’ın bu yeni özelliği sadece yayın sahiplerini kapsamıyor. İzleyiciler de arkadaşlarına görmeleri gereken canlı yayın videolarını direkt mesaj yoluyla gönderebiliyor. Ancak bu özellik sadece video canlı olarak yayınlanırken işliyor. Videoların 24 saat boyunca saklanan tekrarlarında böyle bir özellik bulunmuyor.

Instagram yeni özelliğini hem iOS hem de Android’de kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bunun kullanıcı deneyiminde kayda değer bir değişim yaşatması pek de olası görünmüyor. Ancak canlı yayınlarını az kişinin izlemesini bekleyen ve en azından yakın çevresini izleyiciler arasında görmek isteyen kullanıcılar için bu aracın faydalı olabileceği belirtiliyor.

Instagram canlı yayın aracının herkes tarafından kullanılmasını istiyor

Instagram canlı yayın aracının sadece ünlüler değil, tüm kitlesi tarafından kullanılmasını istiyor. Konserlerde, maçlarda veya benzer başka etkinliklerde görülen manzaralar, şirketin bu hedefine büyük ölçüde ulaştığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER