Manşetler

Instagram canlı yayın tekrarları 24 saat izlenebiliyor, nasıl?

instagram canlı yayın

Instagram Hikâyeler özelliğini günlük bazda kullanan kişi sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz nisan ayında Instagram, Hikâyeler özelliğinin kullanıcı sayısının 200 milyona ulaştığını açıklamıştı. Bunun üstünden aşağı yukarı iki ay gibi bir zaman geçti ve bu sayı 50 milyon kişiyle daha da yukarı çıkmış oldu.

Instagram Hikâyeleri’nin çeyrek milyar kullanıcıya erişmesini kutlamak isteyen sosyal ağ, bunun için yeni özellikler ekledi. Bunlardan biri sayesinde Canlı hikâye yayınları kısa süreliğine muhafaza edilebiliyor.

Instagram Live özelliği, kullanım açısından Facebook Live’a epey benziyor. Telefonunuzu kullanarak canlı yayına başlıyorsunuz ve arkadaşlarınız da size bağlanarak canlı yayını izliyor. Facebook’ta, bu canlı yayınlar siz yayını bitirdikten sonra da tekrar olarak izlenebiliyor. Ancak Instagram’da, bu videolar canlı yayın sona erdikten sonra siliniyor.

Bu açıdan Instagram Live, Facebook Live ile Snapchat’in bir birleşimi gibi görünüyor. Ne var ki, Instagram Live özelliğini Instagram Hikâyeleri özelliğine daha derin şekilde entegre etmek amacıyla, canlı yayınların tekrarının da Hikâye içinde oynatılmasına izin veriyor. Böylelikle kaçırılan canlı yayınlar 24 saatlik süre boyunca izlenebilir olacak.

Instagram canlı yayın tekrarları nasıl açılır?

Bir Instagram canlı yayınını Hikâye içinde paylaşmak nispeten kolay bir işlem. Canlı yayını bitirdikten sonra, sayfanın altında yeni bir düğme göreceksiniz. Eğer bu düğme açık durumdaysa, karşınıza bir “Paylaş” butonu çıkacak. Bu paylaş butonuna bastığınızda canlı yayın videosu hikâye yayınına eklenecek. Eğer canlı yayın kaydının Hikâye içine eklenmesini istemezseniz, o hâlde düğmeyi kapalı duruma getirebilir, böylelikle canlı yayın tekrarını devre dışı bırakabilirsiniz.

Arkadaşlarınız kendi Hikâyeleri içinde canlı yayın tekrarları eklediklerinde, Hikâyeler çubuğu içindeki profil resimlerinin altında bir oynat düğmesi göreceksiniz. Söz konusu sizin videolarınız olduğu zaman ise toplam izleyici sayısı, canlı yayın videosunu, siz yayın yaparken izleyen veya tekrarını izleyen kullanıcı sayısının toplamı olacak.

Instagram bu yeni özelliklerin iOS ve Android uygulamalarının 10.26 numaralı versiyonunda hayata geçeceğini belirtiyor. Eğer uygulamanız güncel ise, yayın tekrarlarını Hikâyeler içine ekleyecek seçeneği de göreceksiniz demektir.

İLGİLİ HABERLER