Teknoloji

Instagram’dan canlı yayınlar için önemli yenilik

instagram canlı yayın

Instagram canlı yayın yapan kullanıcılarına artık yayınlarına moderatör atama imkanı sunuyor. Moderatörler yorumları şikayet edebilecek, izleyicileri yayından çıkarabilecek ve belli izleyicilerin yorum yapmasını engelleyebilecek.

Canlı yayın yapan kullanıcılar, yayın sırasında yorum çubuğunda bulunan üç nokta ikonuna dokunarak yayına bir moderatör atayabilecek. Burada yayıncılara moderatörlük görevini yapabilecek izleyiciler önerilecek. Yayıncılar arama çubuğunu kullanarak başka kullanıcılara da moderatörlük atayabilecek.

Instagram’ın canlı yayın özelliği 2016’dan bu yana kullanımda. Dolayısıyla Instagram’ın moderatör atama özelliğinin sunumu konusunda geciktiği söylenebilir. Yorumların hızlı bir şekilde çirkinleşebileceği canlı yayın platformları için moderasyon son derece önemli hâle gelmiş durumda.

Instagram’ın kardeş şirketi Facebook’ta da canlı yayınlara moderatör ekleme imkanı daha önce sunulmuştu. Facebook’ta da canlı yayınlardan trolleri çıkarmaya yardımcı olacak araçlar mevcut.

Instagram canlı yayın platformuna daha fazla içerik oluşturucusu çekmeye yönelik hamlelerini artırmış durumda. Canlı yayınlarla para kazanılabilmesini amaçlayan şirketin yayınları daha “huzurlu” hâle getirme isteğine şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER