Manşetler

Instagram canlı yayın özelliğine dair ipuçları ortaya çıktı

instagram ana sayfa sırlaması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram canlı yayınFacebook’un canlı video yayınlarını kucaklayışı Instagram’a da etki edecek gibi görünüyor. Bir Rus haber sitesinin verdiği habere göre, canlı video özelliği Instagram hikayelerine eklenmiş. Kalın harflerle yazılmış bir “LIVE” yani “canlı” etiketi taşıyan bir canlı video yayını hikayeler kaynağının hemen başında görünüyor. T Journal tarafından verilen haberde Instagram üzerinden canlı yayına geçildiğinde kullanılan kullanıcı arayüzü de görünüyor. Bu arayüzde yer alan büyük bir kırmızı renkli butonun üstünde “Go Insta!” yazısı bulunuyor.

Instagram canlı yayın dedikodusuyla ilgili olarak çıkan bu habere dair herhangi bir yorum yapmadı. Farklı teknoloji kaynakları Instagram’ın bir yıldan uzun bir süredir canlı videoyu eklemek için çalıştığını öne sürüyordu. Facebook, geleceğin üç boyutlu canlı yayın deneyimlerinde yattığına inanıyor, şirket bu nedenle sanal gerçekliğe büyük yatırım yapıyor. Bununla birlikte canlı video yayınını da bu noktaya ulaşmak için bir köprü olarak görüyor. Ayrıca canlı video, Facebook’un darbe vurmak için çok çalıştığı kazançlı televizyon reklam pazarına yapılan harcamaları çekmek için başvurulan yöntemlerden bir tanesi olma özelliğini de taşıyor.

instagram canlı yayın

Instagram canlı yayın için uygun ortamı hikayeler ile elde etti

Geride kalan yaz Instagram’ın uygulamasına Snapchat tarzı hikayeleri eklemesi şirkete yeni formatı eklemek için rahat bir alan da açmış oluyor. T Journal’ın yayınladığı ekran görüntülerine bakıldığında, Instagram’ı açıp hangi kanalların herhangi bir anda neyi canlı yayınladığını görmek epey kolay olacak gibi görünüyor. Habere göre, yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan ikona tıklatıldığında, kullanıcı en popüler canlı yayınların yer aldığı bir sayfa açılıyor.

instagram canlı yayınHaberde bir kullanıcının, Android’de Instagram’ın beta versiyonunu kullanırken canlı yayın butonunu keşfettiği belirtiliyor. Tabii ki, kullanıcı yakaladığı bu şansı kaçırmamış ve önemli bir haberin yakalanmasına da büyük katkı sağlamış. Instagram canlı yayın özelliğinin çok yakında duyurulmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER