Teknoloji

Instagram canlı yayınlara arkadaş eklemeyi test ediyor

instagram canli yayinInstagram canlı yayın aracını daha katılımcı hâle getirmeyi hedefleyen bir özelliği test ediyor. Sosyal ağ, ekranı ikiye bölerek bir arkadaşla birlikte canlı yayın yapabilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Canlı yayına arkadaş ekleme özelliği oldukça kolay işliyor. Kullanıcılar ekranın sağ alt köşesine eklenen ve iki gülen yüzden oluşan ikona dokunduklarında karşılarına arkadaş listeleri çekiyor. Listeden seçimin yapılmasının ardından ekran ikiye ayrılıyor. Beğeniler, yorumlar ve yayını daha sonra hikayeye ekleme gibi canlı yayın özellikleri ise şimdi olduğu gibi işlemeyi sürdürüyor.

Instagram’ın sahibi olan Facebook da geçtiğimiz mayıs ayında canlı yayın servisi Facebook Live’a böyle bir özellik eklemişti. Dolayısıyla iki kişilik canlı yayınların Instagram’da da test edilmesine şaşırmamak gerekiyor. Benzer bir özelliğin yakında diğer sosyal ağlar tarafından kullanıma sunulması da sürpriz olmayacaktır.

Instagram canlı yayın servisinin yeni özelliğini küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor

Instagram canlı yayınlara arkadaş ekleme özelliğini şimdilik küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Özelliğin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara ulaştırılması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER