Teknoloji

Instagram canlı alışveriş özelliğini sonlandırıyor

instagram koleksiyon

Meta alışveriş özelliklerinin fişini çekmeye devam ediyor. Burada sıra yeniden Instagram’a gelmiş gibi görünüyor. Instagram canlı alışveriş özelliğini 16 Mart itibarıyla sonlandıracağını açıkladı.

Bu tarihten sonra mağazalar canlı yayın sırasında ürün etiketlemesi yapamayacak. Ürün etiketlemesi yapmak için canlı yayının bitmesini beklemek gerekecek. Meta’dan yapılan açıklamada, bu kararın Instagram’ın ana özelliklerine odaklanmasına yardımcı olmak amacıyla alındığı belirtildi.

Instagram’da kısa süre önce alışveriş sekmesinin ana ekranlardan çıkarılmasına karar verilmişti. Bundan aylar önce de Facebook’ta Canlı Alışveriş özelliği sonlandırılmış ve markalar Reels videolarına yönlendirilmişti. Alışveriş hâlâ gönderiler, Reels videoları ve hikayeler aracılığıyla Facebook ve Instagram deneyiminin bir parçası olmaya devam ediyor. Ancak Meta’nın bu konuda daha basit bir anlayış benimsediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Alınan karara pek şaşırmamak gerekiyor. Küresel ekonomik sıkıntılardan olumsuz yönde etkilenen Meta’nın maliyetlerini kısmaya çalıştığı biliniyor. Odak noktasını metaverse yatırımlarına çeviren şirket, bir yandan da performansından memnun olmadığı girişimlerin fişini çekiyor. Bunlar arasında Instagram’ın canlı alışveriş özelliğinin bulunduğu da anlaşılıyor.

Instagram canlı alışveriş özelliğini 2020’de kullanıma sunmuştu

Instagram canlı alışveriş özelliğini 2020 yılında herkesin pandemi nedeniyle çevrimiçi ortamda alışverişe yöneldiği bir ortamda duyurmuştu. Ancak yapılan çalışmalar bu özelliğin kullanıcıların ilgisini pek çekmediğini gösteriyor. Insider Intelligence şirletinin verilerine göre, sosyal tabanlı alışverişin 2022’de ABD’nin e-ticaret pazarındaki payı sadece yüzde 5 seviyesinde kaldı. Bu da Meta’nın canlı alışverişten pek fazla para kazanmadığı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER