Manşetler

Instagram BlackBerry 10 için yerel uygulama geliştirmeyi planlamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram’ın BlackBerry 10 platformuna yerel uygulamayla gelmesi gibi bir durum gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. AllThingsD sitesinin Instagram’a yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre şirket BlackBerry’nin en son işletim sistemi için özel olarak geliştirilmiş bir uygulama çıkarmayı planlamıyor. Henüz rakip olacağı kanıtlanmamış bir işletim sistemine kaynak yatırımı yapmak yerine beklemek Instagram ekibinin şu anki tutumu gibi görünüyor.

blackberry-z10-avea-080213

Popüler fotoğraf paylaşım uygulamasının BlackBerry 10 platformuna gelişi için öncelikle BlackBerry’nin ikna edici satış rakamlarını ortaya koyması gerekecek gibi görünüyor. Aslında daha önce BlackBerry Z10 üzerinde Instagram’ın Android versiyonunun çalıştırıldığı görüntülenmişti. Ancak Android uygulamalarının BlackBerry 10 üzerinde sergilediği performans yerel uygulama olmaksızın BlackBerry 10 platformunda bulunmanın pek de tercih edilebilir seçenek olmadığını gösteriyor. Aslında Thorsten Heins ve ekibi için de bu durum geçerli.

BlackBerry, platformuna birçok popüler uygulama ve servisi getirmeyi başardı, ancak Instagram büyük bir eksiklik olarak ortada durmaya devam ediyor. Doğrusunu söylemek gerekirse normal bir kullanıcının satın alma tercihlerinde Instagram uygulamasının varolup olmadığı da önemli bir etken olabiliyor. Belki de BlackBerry’nin Instagram’a daha sıkı markaj uygulaması yerinde bir hamle olacaktır.

İlgili >>AllThingsD

İLGİLİ HABERLER