Manşetler

Instagram’dan BeReal klonu, Notlar ve Grup Profilleri gibi yeni özellikler geliyor

instagram bereal

Instagram BeReal klonu niteliğini taşıyan Candid Stories, “Notlar” olarak adlandırılan çok kısa metin paylaşımları ve gruplar gibi; 2023’te şirket için büyük odak noktası olabilecek bir dizi yeni özelliği duyurdu.

Candid Stories, yani Samimi Hikâyeler, BeReal‘i popüler yapan özelliklerin çoğunu yansıtıyor gibi görünüyor. Hem ön hem de arka kameralarınızdan, anlık görüntü içeren bir paylaşım yapabileceksiniz ve günlük bildirim hatırlatıcısından bir açıklama alabileceksiniz. Ayrıca, Hikayeler kamerasından veya birden fazla hesapla ortaklaşa paylaşılan bir Hikayeden de “candid” hikâyeler oluşturabileceksiniz.

Instagram BeReal özelliğini bir süredir test ediyordu

Instagram, söz konusu özelliği bu yılın başlarında test ettiğini doğrulamıştı. Wall Street Journal‘a göre Candid Stories, salı gününden itibaren Güney Afrika’da bir test olarak ilk kez kullanıma sunuldu. Aynı anda hem ön hem de arka kamerayla fotoğraf çekmek istiyorsanız, bunu Instagram’ın temmuz ayında duyurduğu Dual özelliği sayesinde şimdiden yapabilirsiniz.

instagram notlar

Öte yandan yeni Notlar özelliği, Twitter alternatifi olmaktan daha çok eski MSN Messenger günlerini hatırlatıyor. Notlar oldukça kısa, Twitter’ın 280 karakterinin aksine 60 karakterlik metin ve emojileri kapsıyor. Ve bunlar bir akış içinde görünmüyor, bunları yalnızca sınırlı bir grup insanla paylaşabilirsiniz. Instagram, bunları geri takip ettiğiniz takipçiler veya Yakın Arkadaşlar listenizdeki kişilerle paylaşabileceğinizi söylüyor. Bunlar DM gelen kutularında, profil resminizin üzerinde küçük sohbet balonları olarak görünüyor. Notlar özelliği bir süredir Türkiye’de test ediliyor.

instagram grup profilleri

Yeni gelen gruplar özelliği ise adından da anlaşılacağı şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Instagram bunlara “Grup Profilleri” diyor ve bu profillerde paylaşılan her şey yalnızca orada kalıyor. Instagram grupların “yakında” kullanıma sunulacağını söylüyor. WSJ bunların hâlihazırda Kanada, Şili ve Tayvan’da test edildiğini bildiriyor.

Bu arada, arkadaşlarınızla paylaşmak üzere ilginç gönderiler toplamanın farklı bir yolunu arıyorsanız; Instagram, gönderileri gruplara veya bire bir DM konuşmalarına kaydetmenize olanak tanıyan “İşbirlikçi Koleksiyonları” adlı bir özelliği de test ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER