Teknoloji

Instagram beğeni testinin kapsama alanını genişletiyor

instagram algoritması

Instagram beğeni sayısı gizleme konusundaki testlerine geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Bu testlerde paylaşımlara gelen beğeni sayılarını sadece paylaşım sahipleri görebiliyor. Popüler sosyal ağ, bu testlerin kapsama alanını genişletmeye hazırlanıyor.

Instagram’ın beğeni sayısı gizleme testleri hâlihazırda Kanada, İtalya, İrlanda, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da devam ediyor. Bu gruba yakında Instagram’ın en önemli pazarlarından biri olan ABD’de eklenecek.

Instagram’ın yeni yaklaşımında paylaşımlar yine eskisiyle aynı şekilde beğeniliyor. Ancak beğeni listesini ve sayısını sadece paylaşım sahibi görebiliyor. Instagram böylelikle platformdaki “baskı ve rekabeti azaltmayı” hedefliyor.

Beğeni sayısının gizlendiği bölgelerde paylaşımlara gelen beğeni oranlarının birkaç puan düştüğü belirtilse de, Instagram’dan bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

Instagram CEO’su Adam Mosseri de bu yaklaşımı oluştururken baskıyı ve rekabeti azaltmayı istediklerini belirtti. Mosseri, böylelikle insanların sevdiklerine ve kendilerine ilham verenlere daha iyi odaklanabileceklerini dile getirdi.

Instagram beğeni sayısı konusunda önceliği kullanıcıların ruhsal sağlığına veriyor

Mosseri, yeni yaklaşımın kullanıcıları nasıl etkileyeceğini birkaç açıdan görmeyi istediklerini ifade etti. Instagram CEO’su işin hem son kullanıcı tarafını hem de içerik oluşturucusu ekosistemini değerlendirdiklerini belirtti.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu durumun şirketin bilançosuna yapabileceği olumsuz etkinin kendileri için ikinci planda olduğunu da ifade etti. Mosseri, kullanıcıların kendilerini iyi hissetmesinin çok daha önemli olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER