Teknoloji

Instagram’dan beğeni sayısı gösterimi için yeni test

instagram algoritması

Instagram, paylaşımlardaki beğeni sayısı gösterimi konusunda yeni bir teste başlamaya hazırlanıyor. “Küçük küresel bir test” tanımlamasını kullanan şirket, beğeni sayısı konusunda üç farklı seçenek sunacak.

Kullanıcılar başkalarının paylaşımlarındaki beğeni sayısını kapatabilecek, kendi paylaşımlarındaki beğeni sayısını gizleyebilecek veya mevcut deneyimi sürdürebilecek. Facebook için de benzer bir deneyimin üzerinde çalışıldığı belirtilse de, konuyla ilgili olarak fazla detay verilmedi.

Instagram beğeni sayısı gizlemeyi bir süredir belli sayıda kullanıcıyla test ediyor. Bu testte kullanıcılara beğeni sayısı görme veya görmeme konusunda bir tercih imkanı sunulmuyor. Şirketten söz konusu testin başladığı dönemde yapılan açıklamada, insanların beğeni sayısından ziyade paylaşılan fotoğraf ve videolara odaklanmasının istendiği belirtilmişti.

Markalarla iş birliği yapan Instagram kullanıcıları, bu durumun markalarla yaptıkları anlaşmaları etkileyebileceğine dair endişelerini de dile getirmişti. Ancak aslında beğeni sayılarını kendileri de görebildikleri için markalarla paylaşmalarının önünde bir engel bulunmuyor. Yine de, Instagram’ın kullanıcılara beğeni sayısı gösterimi konusunda bir seçim imkanı vermeyi değerlendirmesinin daha mantıklı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tıpkı Instagram gibi, Facebook da beğeni sayısı gizleme konusundaki testlere uzun süre önce başlamıştı. Facebook’un 2019 tarihli testi beğenilerin yanı sıra toplam reaksiyon ve video izleme sayılarının gizlenmesini de kapsıyordu. Facebook için planlanan yeni testin kapsama alanının ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER