Teknoloji

Instagram beğeni sayısı gizleme testinde hata yaptı

instagram koleksiyon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram paylaşımlardaki beğeni sayısını gizlemeyi 2019’dan bu yana test ediyor. Bu değişikliğin tüm kullanıcılara yansıtılmaması, sosyal ağın konuya dair yaklaşımı konusunda kafa karışıklığına yol açıyor. Ancak geçtiğimiz gün ABD’deki Instagram kullanıcılarının gördüğü bir mesaj, beklenen değişikliğin sonunda geldiğini düşündürdü.

Pek çok Instagram kullanıcısı, ana sayfalarının üstünde şu mesajla karşılaştı: “Takipçilerinizin beğeni sayınıza değil, paylaştıklarınıza odaklanmasını istiyoruz. Bu test sırasında sadece paylaşımlarınızdaki toplam beğeni sayısını görebileceksiniz.”

Ancak kısa bir süre sonra Instagram’dan gelen açıklama, olayın düşünüldüğü gibi olmadığını gösterdi. Yapılan açıklamada, bir hata sonucu daha fazla kullanıcının teste dahil edildiği belirtildi. Kısacası, söz konusu bildirimi alan ve beğeni sayılarını göremeyenler için işler kısa süre içinde eskiye dönecek.

instagram beğeniInstagram tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Ana akışta gösterilen paylaşımlardaki beğeni sayısını gizlemeyi bir süredir test ediyoruz. Yanlışlıkla bu teste daha fazla kişi ekledik. Bu bir hataydı. Bu sorunu düzeltiyoruz. Teste yanlışlıkla dahil edilen kullanıcılarımız beğeni sayılarını yeniden görebilecek.”

Instagram’dan daha sonra da sorunun çözüldüğünü belirten bir paylaşım da geldi.

Instagram beğeni sayılarının gizlenmesi, ilk olarak Facebook’un 2019’da gerçekleştirdiği F8 konferansında duyurulmuştu. O günden bu yana testlerin devam etmesi kafaları karıştırsa da, şirket bu sürecin uzun olabileceğini de belirtmişti. Facebook söz konusu değişiklikle platformdaki siber zorbalığın azalmasını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER