Teknoloji

Instagram beğeni sayısı gizleme özelliğini herkese açıyor

instagram begeni sayisi gizleme

Instagram ve Facebook kullanıcıları, bir süredir test edilen beğeni sayısı gizleme özelliğinden yararlanmaya sonunda başlıyor. Her iki platform da söz konusu deneyimin aktivasyonunu kullanıcı isteğine bırakıyor. Yani isteyen kullanıcılar kendi beğeni sayılarını gizleyebilecek. Durumu değiştirmek istemeyenler ise bu özelliği aktif hâle getirmeden her iki platformu da kullanmaya devam edebilecek.

Instagram’da bu özellik uzmanlardan gelen taleplerin de doğrultusunda yıllardır test ediliyordu. 2017’de İngiltere’de yapılan bir çalışmada Instagram’ın gençlerin akıl sağlığına en çok zarar veren platform olduğu belirtilmişti. Beğeni butonunun kaldırılması veya beğeni sayısının gizlenmesini öneren uzmanlar, böylelikle bazı Facebook ve Instagram kullanıcılarının yaşadığı sosyal kaygının bir nebze olsun azaltılabileceğini belirtmişti.

Instagram‘dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Beğeni sayılarını gizlemenin insanların üzerindeki baskıyı azaltıp azaltmayacağını test ettik. İnsanlardan ve uzmanlardan gelen yorumlar, bunun bazıları için faydalı bazıları içinse sinir bozucu olduğunu gösterdi. Özellikle bazı insanlar beğeni sayılarını neyin trend veya popüler olduğunu takip etmek için kullanıyor. Bu nedenle tercihi kullanıcılara bıraktık.”

instagram begeni sayisi gizlemeKullanıcılar başkalarının paylaşımlarındaki beğeni ve izleme sayısını görme seçeneğini kapattıklarında aynı işlemi kendi paylaşımlarına uygulamak isteyip istemedikleri de sorulacak. Instagram kullanıcıları, beğeni sayısı gizleme işlemini her paylaşıma özel olarak da yapabilecek. Böylelikle kullanıcılara biraz daha esneklik sağlanmış olacak. Facebook’ta ise paylaşıma özgü ayar imkanı önümüzdeki haftalarda sunulacak.

İLGİLİ HABERLER