Teknoloji

Instagram bazı kullanıcılardan fotoğraflı kimlik belgesiyle doğrulama talep ediyor

Instagram’ın geçtiğimiz haftalarda kimi kullanıcılardan kimliklerini fotoğraflı bir belgeyle doğrulamalarını talep ettiğine dair haberler ortaya çıkmıştı. Fotoğraf paylaşım servisinin bu hamlesi sahibi olan sosyal medya devi Facebook’un onaylanmış hesap girişimini akıllara getirirken, Instagram’da Facebook’un aksine takma isimlerin kullanılabilmesi akıllara kullanıcıların neyi doğruladığı sorusunu getirdi.

instagram-android-uygulama-logo-181212

TPM IdeaLab’e konuşan bir Instagram sözcüsü fotoğraflı belgeyle kimlik doğrulama uygulamasının varlığını kabul etti. Bu talebin ortaya çıkmasının nedeni olaraksa Instagram’ın hizmet koşullarına yönelik ihlal şüpheleri gösterildi. Aynı açıklamada kimlik doğrulama talebinin Instagram ve Facebook’un ihlal tipine bağlı olarak uyguladığı genel prosedürün içinde olduğu dile getirildi. Facebook ve Instagram’dan konuya ilişkin daha geniş kapsamlı bir açıklamaysa gelmedi.

Hangi tür ihlallerin sonucunda fotoğraflı bir kimlikle doğrulama yapılmasının talep edildiği henüz belirsiz olsa da Instagram’ın kullanıcı ismi gerçek adı gibi gözüken kullanıcıları takip altına almış olabileceği ihtimali üzerine düşünülüyor. Facebook’ta ilk etapta çok sayıda takipçisi olan kullanıcılar için başlattığı onaylanmış profil uygulamasını zamanla tüm kullanıcılara yaymaya başlamıştı. Instagram’ın bu konuda sessiz kalmasının kimi kullanıcılarda endişeye yol açması olası duruyor. Bu endişeleri gidermek için Instagram’ın bir açıklama yapıp yapmayacağı da henüz bilinmiyor.

İlgili >> TPM IdeaLab

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER