Teknoloji

Instagram başkanından iPad uygulaması açıklaması

instagram ipad

Instagram’ın çıkışının üstünden 11 yılı aşkın bir zaman geçse de, platformun hâlâ özel bir iPad uygulaması yok. Kullanıcıların web arayüzünü veya iPhone uygulamasını kullanması gerekiyor. Bu uygulama da iPad için optimize edilmiş bir deneyim sunmuyor. Instagram başkanı Adam Mosseri’nin verdiği bilgiye göre, bu durum en azından kısa vadede değişmeyecek.

Popüler YouTuber Marques Brownlee ile Twitter’da bir diyaloga giren Mosseri, özel bir uygulama yapmalarını gerektirecek kadar fazla iPad kullanıcısı olmadığını belirtti. İkili arasındaki konuşma Brownlee’nin “Sene 2022 ve hâlâ Instagram’ın düzgün bir iPad uygulaması yok” paylaşımının ardından başladı. Bu paylaşıma yanıt veren Mosseri, iPad kullanıcı sayısının hâlâ bir uygulama yapmak için yeterli olmadığını belirtti. Uzun vadede bu uygulamayı sunmak istediklerini söyleyen Mosseri, henüz bu noktaya varılmadığının altını çizdi.

Mosseri, ilerleyen paylaşımlarında konuyla ilgili ekstra bilgiler de verdi. Sosyal paylaşım sitesinin ekibinin tahmin edilenden daha küçük olduğunu söyleyen tecrübeli yönetici, ekibin hâlihazırda dört platformla (iOS, Android, web, Instagram Lite) ilgilendiğini hatırlattı. Rakipleri YouTube ve TikTok’un devasa platformlar olduğunu söyleyen Mosseri, kullanıcılarının özel mesajlardan da yoğun biçimde yararlandığını ve buna adaptasyonun da uzun zaman alabileceğini dile getirdi.

Mosseri’nin adaptasyondan kastının tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Ancak açıklaması insanların TikTok ve YouTube’da Instagram’a kıyasla daha genel paylaşımlar yaptığını ve Instagram’ın mesajlaşma deneyimiyle öne çıktığını gösteriyor.

Mosseri’nin açıklaması, iPad uygulamasının Instagram’ın öncelik listesinde sonlarda olduğunu açık şekilde ortaya koyuyor. Instagram başkanı koyu mod desteği, zamanlanmış paylaşımlar ve çoklu paylaşım içinden fotoğraf silmek gibi özelliklerin de öncelik sıralamasında yukarıda olmadığını ve zaman içinde kullanıcılara sunulduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER