Manşetler

Instagram aylık kullanıcı sayısı yarım milyara ulaştı

instagram ana sayfa sırlaması

instagramInstagram 500 milyon aylık kullanıcı gibi önemli bir dönüm noktasına ulaştığını açıkladı. Aylık kullanıcı sayısı bir uygulamanın veya servisin performansı ölçmede en çok başvurulan kriterlerden bir tanesi, ancak mevzu kullanıcıların söz konusu uygulamaya ne kadar bağlı olduğu olunca bazı kısıtlamalarla karşılaşıyor. Ancak Facebook’un iştiraki, 300 milyonun üstünde kişinin servisi her gün kullandığının altını çiziyor.

ABD’de 100 milyonun üstünde aylık kullanıcı bulunuyor. Küresel kullanıcı sayısı da son iki yıl içinde iki katına çıktı. Instagram geçtiğimiz eylül ayında 400 milyon aylık kullanıcı sayısına ulaşmış, daha önceki aralık ayında da 300 milyona erişmişti. Şirket günde 95 milyonun üstünde fotoğraf ve videonun paylaşıldığını ve ortalama 4.2 milyon beğeninin bırakıldığını da ekliyor.

Instagram’ın daha gideceği yol var

Sosyal ağın süren büyümesi Twitter gibi rakiplerin zorda olduğu düşünüldüğünde epey cesaretlendirici olmakla birlikte, servisin daha da yükselmesi için potansiyel de mevcut gibi görünüyor. Ana şirket Facebook’un satın aldığı WhatsApp bir milyarın üstünde kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Ayrıca Facebook’un kendisi de günde bir milyarın üstünde kullanıcıya hizmet veriyor.

İLGİLİ HABERLER